21.9.2017

Vaihdossa: VPN hankittu

Edellinen osa: 18.9.2017 – Aluehälytyssireeni alkoi soimaan

Turun yliopiston jokaisella opiskelijalla on oma VPN-käyttäjätunnus Ciscon ylläpitämään ohjelmaan, jonka avulla voi esim. kotona selailla tieteellisiä julkaisuja ilmaiseksi, kuten yliopiston verkossakin. Kokemukseni ohjelmasta ovat hyviä, joten päätin olla ostamatta muuta VPN:ää tänne tullessani.

Nyt kuitenkin päätin ostaa F-Securen Freedome-VPN-ohjelman, sillä Ciscossa on huonot puolensa: yhteys on todella hidas sen kautta (täällä asuntolalla on 8-megainen netti), eikä esim. YouTubea voi lainkaan katsoa sillä. Lisäksi ohjelmaan täytyy aina syöttää yliopiston tunnukset, kun avaa nettiyhteyden asuntolalla. Monen monta kertaa päivässä siis.

Freedome toimii kuin rasvattu, ja yhteyden saa päälle pelkällä napin painalluksella. Yhteys on nopea ja YouTubea voi nyt katsoa ilman ankeata odottelua. Hinta oli 39,90 €; 1 vuosi; 5 laitetta. Ei siis mikään paha investointi.

Nyt kuuntelen Interstellar-elokuvan soundtrackia tyytyväisenä.

EDIT: Parin viikon päästä tästä päivityksestä ohjelma lopetti toimintansa ja siirryin ExpressVPN:n käyttäjäksi. Sain F-Securelta rahat takaisin, sillä tuotteessa on 1 kk:n tyytyväisyystakuu.

Seuraava osa: 23.9.2017 – Liikuntamahdollisuudet Shenzhenin yliopistossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti