14.9.2017

Vaihdossa: terveystestin tulokset

Edellinen osa: 14.9.2017 – Kalligrafiakurssin epäselvyyksiä

Eilen oli jännittävä tilanne, kun haimme kavereiden kanssa terveystarkastuksen tulokset. HIV:tä tai muutakaan vakavaa ei löytynyt, mutta EKG:llä oli löytynyt sinustakykardia:
Toisaalta varsin usein tykytys ei ole rytmihäiriön aiheuttama, vaan kyse on normaalista rytmistä, jonka syketaajuus on vain tavallista korkeampi (sinustakykardia). Näin tapahtuu esimerkiksi sen seurauksena, että potilas tuntee pelkoa, kipua tai muuten huonoa oloa. Syke voi olla nopea myös, jos potilaalla on kuumetta, nestehukka tai hän on henkisesti ahdistunut. Näissä tilanteissa syke on tavallisesti noin 90–100 kertaa minuutissa, mutta hitaampi kuin varsinaisen rytmihäiriön aikana.

No, olihan minulla sykkeeksi merkattu 113 tuohon paperiin, joten ei ihme. En tosin mielestäni tuntenut sykkeen olevan noin korkea tuolla, mutta mistäs näitä tietää.

Toinen juttu oli ultraäänellä löydetty mild fatty liver eli orastava rasvamaksa! No, onhan tässä kertynyt jonkin verran painoa, joten en ihmettele. Ehkäpä elintavat voisivat olla hieman paremmat, joten ihan oikeutettu tuomio tämä oli.

Näiden papereiden hakemisen jälkeen oli vuorossa opiskeluviisumin kolmannen tehtävän (mission C) suorittaminen, eli rennon Joey-nimisen viisumivastaavan luona käyminen. Laitoimme kaikki paperit pyydettyyn järjestykseen huolellisesti täytettynä, jolloin Joey tarkasti paperimme n. 2 minuutissa. Muilla opiskelijoilla prosessiin meni valehtelematta n. puoli tuntia per henkilö, ilmeisesti kun he eivät viitsineet lukea ohjeita ollenkaan. Joey kiittikin vuolaasti meitä, koska säästimme häneltä rutkasti aikaa.

En ymmärrä, miten vaikeaa joillekin on seurata hyvin laadittuja ohjeita. Monet menivät Joeyn toimistoon sekaisen paperipinkan kanssa, jolloin Joey joutui manuaalisesti tekemään pinkan opiskelijan kanssa ja varmaan vielä täyttämäänkin osan lapuista opiskelijan kanssa. Mutta olen huomannut, että osa porukasta on aivan pihalla kaikesta ja he kysyvät WeChat-ryhmissä yhdestä asiasta monen monta kertaa.

Seuraava osa: 16.9.2017 – Torakoita vessassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti