4.9.2017

Vaihdossa: päivä 3: rekisteröityminen ja paperisota alkaa

Edellinen osa: 29.8.2017 – Päivä 2: Puhelinliittymän avaus ja kiertelyä

Happy 2017!

En odottanut kolmannelta päivältä juuri ihmeempiä, mutta se muuttuikin aivan hullunmyllyksi päivän edetessä.

Tämä keskiviikko oli yliopiston virallinen rekisteröitymispäivä. Menimme Janen kanssa aikaisin aamulla paikalle, ja siellä odotteli iso liuta toimistoja ja pöytiä, joissa jokaisessa oli oma "rasti". Ensimmäisessä ilmoittauduttiin bussimatkalle terveyskeskukseen, toisessa haettiin opiskelijakortti, kolmannessa rekisteröidyttiin jne.

Ensiksi menin varaamaan bussista paikan. Olin listalla ensimmäinen, joten paikan saamisesta ei tarvinnut sen koommin kantaa huolta. Tämän jälkeen poukkoilimme Janen kanssa ympäriinsä ja kuulimme, että systeemi ei ole vielä täysin valmis, koska olimme niin aikaisin liikkeellä.

Odottelimme jonkun tovin, ja sitten veimme admission letterini rekisteröitymistoimistoon, jolloin olin sitten virallisesti nyt Shenzhenin yliopistossa kirjoilla. Tässäkin tuli ongelmaksi se, että ko. kirjeessä luki erheellisesti 1 vuosi, vaikka olen vain yhden lukukauden täällä. No, katsotaan.

Seuraavaksi menin hakemaan opiskelijakorttiini leiman, joka todentaa minun olevan kirjoilla täällä. Tämän jälkeen suuntasimme kiinan kielen alkukuulusteluun, jossa yliopisto-opettaja kyseli kiinaksi niitä näitä ja pyysi lukemaan kirjasta. Tasokseni valikoitui B1, joka on taso 7/12.

Tämän jälkeen ostin B1-tason kirjat (162 yuania eli yhteensä n. 16 euroa) ja suuntasin viisumikopille. Täällä meille kerrottiin, että viisumidokumenttini (JW202) väri ei ole oikea, sillä sen täytyy olla keltainen eikä valkoinen. Keltaisen hankkimisessa menee kuulemma kuukauden päivät, joten opiskelijaviisumin hankkimiseen menee vähintään siis yhtä kauan.

Niin, opiskelijaviisumi. Se on siis se aiemmin mainitsemani Kiinan sisäinen viisumi, jonka avulla voi avata kiinalaisen pankkitilin ja matkustaa rajattomasti manner-Kiinan ulkopuolelle ilman huolia.

No, kun tämä tieto oli tullut, lähdimme pois. Bussipaikka varattu ja viralliset osuudet hoidettu. Menimme kuitenkin tämän jälkeen vielä valokuvaamossa, jossa otimme sinisellä taustalla olevia kuvia 6 kpl kaikkeen siihen paperisotaan, joka tulevaisuudessa koittaa. Lisäksi paikasta piti pyytää valokuvatodistus virallisia tahoja varten.

Virallisilla tahoilla tarkoitan esim. poliisilaitosta, johon menimme myös myöhemmin. Se olikin autoritaarinen kokemus. Paikasta haettiin oleskelutodistusta, jonka jokaisen vieraan maan kansalaisen tulee hakea 24 tunnin kuluessa manner-Kiinaan astuttuaan. Itselläni tuo aika meni hieman yli, mutta en onneksi saanut 2000 yuanin sakkoa siitä huolimatta, huh!

Poliisilaitoksen hoodeja.

Poliisilaitoksen virkailija ei kuulemma hyväksynyt paperipinoa, jos paperit olivat aseteltu väärään järjestykseen. Onneksi omani olivat eikä ongelmia tullut. Poliisilaitokselta sai sitten oleskelutodistuspaperin, joten se reissu oli siinä.

Päivän virallinen osuus olikin hoidettu tällä erää, joten oli aika mennä syömään ja painua pehkuihin. Olipahan päivä!

Seuraava osa: 31.8.2017 – Päivä 4: Pankkitilin avaaminen ja outo puhelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti