7.9.2017

Vaihdossa: päivä 8: avajaisseremonia ja terveyskeskuskäynti

Edellinen osa: 2.–3.9.2017 – Päivät 6 ja 7: Viikonloppu


Avajaispäivä alkoi sateisissa ja tuulisissa, mutta silti varsin lämpimissä merkeissä. Suomessa tällainen sää olisi ollut todella kalsea, mutta täällä ei kylmyyttä juuri koe.

Puolituntisessa avajaisseremoniassa toivotettiin tervetulleiksi kaikki vaihto-opiskelijat ja esiteltiin hieman yliopiston harrastemahdollisuuksia, joista suurimman huomion sai yliopiston kuoro. Seremonian jälkeen odottelivat aulassa kielikurssien opettajat laput kourissaan. Löydettyäni oman ryhmäni eli 初级汉语B1:n (elementary Chinese) lähdimme kiertoajelulle ympäri kampusta avonaisilla busseilla, jotka kiertävät joka päivä kampusalueen pääteitä aamusta iltaan. Bussiajelun Juttelin perulaisen Daphnan ja meksikolaisen Marianan kanssa aikaeroista. Suomalaisillahan aikaero on vain vaivaiset 5 tuntia, mutta näiden kahden kotimaissa ero on Kiinaan verrattuna kuin yöllä ja päivällä: 12 tai 13 tuntia! Siinä onkin unirytmin laittamista paikoilleen!

Kiertoajelun päätyttyä oli muutama tunti aikaa levätä, sillä iltapäivällä oli bussikuljetus terveystarkastukseen, jonka sisällöstä ei kukaan tiennyt juuri mitään. Se olikin taas prosessi se. Odottelin bussia ja lyöttäydyin yhteen nepalilaisen, bangladeshilaisen ja brasilialaisen kaverin seuraan jutellen niitä näitä. Bussissa istahdin italialaisen Martinan viereen, jolloin päivän kansainvälisyyssaldo alkoikin olla jo täynnä!

Terveyskeskus opiskelijoineen.

Jonotuspaikkoja oli 11: ilmoittautuminen, rekisteröityminen, kopiointi, taas ilmoittautuminen, maksu, verikoe, perustarkastus, EKG, keuhkoröntgen, ultra ja taas ilmoittautuminen. Aluksi jonotin väärään paikkaan rekisteröimään itseni ja meninkin sitten jonon hännille oikeaan paikkaan. Täällä kuulin, että admission letterissäni on jotain erikoista (tiesin, että se on se, että siihen on merkitty opiskeluajaksi vuosi, vaikka olen vain puoli vuotta). Lopuksi kävi kuitenkin niin, että minun ei tarvinnut maksaa 500 yuanin tarkastusmaksua. Terveyskeskuksen henkilö laittoi rastin ruutuun, jossa luki että haen yhden vuoden viisumia. Tämän jälkeen laitoin nimikirjoituksia kasaan kiinankielisiä papereita, joiden sisällöstä minulla ei ole minkään maailman hajua.

Täytyy sanoa, että minulla on pahaenteinen tunne siitä, että tämä viisuminhakuruljanssi ei tule päättymään hyvin, koska tuossa admission letterissä on tuo virhe...

Kun kaikki tarkastukset olivat tehty, oli aika lähteä asuntolaan lepäämään. Veret otettu, vatsa ultrattu, sydän tsekattu, keuhkot säteilytetty jne. Sellainen reissu.

Bussi (jonka jalkatilat eivät olleet suunniteltu yli 150-senttisille ihmisille).

Bussissa irlantilainen poikaporukka istahti meidän suomalaisten seuraan (juomatavat yhdistävät), ja yksi siinä sanoi, että "this is worst day of my life". Hyvin sanottu, lad.

Seuraava osa: 5.9.2017 – Päivä 9: Ensimmäinen opiskelupäivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti