5.9.2017

Vaihdossa: päivä 5: nettiliittymän asennus

Edellinen osa: 31.8.2017 – Päivä 4: Pankkitilin avaaminen ja outo puhelu

Kiinassa nettiliittymän avaaminen ja käyttäminen on lievästi sanottuna hankalaa. WiFiä ei ole vielä saatu toimimaan läppärissä, mutta langallinen toimii jotenkin. Ensimmäisenä ongelmana oli saada nettipiuha kiinni seinän rasiaan, joka näytti tältä:


Menin sanomaan asuntolan talonmiehelle asiasta, jonka jälkeen hän soitti verkkosähköasentajalle. Asentaja puhui tietysti pelkkää kiinaa ja kyseli paljon, että onko minulla sitä ja tätä. En ymmärtänyt kauheasti, mutta sanoin rallikiinalla, että ei haittaa, vaikkei pääsekään nettiin, kunhan linja toimii. Ja toimihan se.

Seuraavaksi latasin Shenzhenin yliopiston langallisen verkon asiakasohjelman, jonka avulla verkkoon pääsee. Siihen syötetään opiskelijanumero ja salasana, jolloin ohjelma yhdistää nettiin. Tässä ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että ohjelma otti yhteyttä muutaman minuutin välein todennuspalvelimeen, ja tämän vuoksi VPN ei toiminut kuin sen pari minuuttia kerrallaan.

Virheilmoitus.

Onneksi löysimme kuitenkin kavereiden kanssa tuntien tutkiskelun jälkeen linkin, jossa kirjautuminen tapahtui netissä, eikä asiakasohjelmaa siis tarvinnut avata ollenkaan. Nyt VPN toimi täydellisesti ja pääsen siis jatkossa päivittämään tätä blogiakin mukavasti ilman kompromisseja :)

WiFiä en saanut toimimaan lainkaan omassa kämpässäni, koska reitittimen kantama ei ylety tänne saakka. No, eipä tuo haittaa, koska tärkeintä on, että netti pelaa edes jotenkin.

Seuraava osa: 2.–3.9.2017 – Päivät 6 ja 7: Viikonloppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti