16.9.2017

Vaihdossa: torakoita vessassa

Edellinen osa: 14.9.2017 – Terveystestin tulokset


Huomasin viime viikolla vessaan mennessäni, että vessanpöntön ja seinän välissä (rako on n. sentin luokkaa) oli näkyvissä pienet piikikkäät jalat, jotka kuuluivat jollekin hyönteiselle. Ainut looginen vaihtoehto olikin torakka, koska niitä tapaa näillä leveyspiireillä melko paljon.

Tässä muutaman viime päivän aikana panin merkille, että perheeseen kuuluu muitakin kuin tuo yksi, jonka näin vilaukselta. Vessanpöntön takana on siis jonkinlainen koti noilla asukeilla.

Tänään oli kuitenkin päivä, jolloin näin yhden noista hyvin läheltä, sillä se vipelsi lattialla ja törmäsi jalkaani, josta se kiipeili seinälle. Otin muovikipon käteeni ja aloin jahtaamaan tuota oliota ja tajusin tuossa taistelun tuoksinassa, miten nopeita nuo oikeasti ovatkaan: Wikipedian mukaan tämä laji eli sokeritorakka tai amerikantorakka (Periplaneta americana) voi juosta jopa 5,4 km/h, mikä ihmisen kokoon suhteutettuna tarkoittaisi n. 330 km/h.

Sain kaverin muovipurkkiin, ja muutaman WhatsApp-ryhmien kavereiden kesken nimesimme sen ehdotusten Tapa se ja Matti perusteella Tapasen Matiksi!


Mitä Matille oikein keksisikään... En tykkää, että hän menee järsimään syötäviäni yöllä tai kokeilemaan ihmislihan makua, joten ehkä Matin voisi viedä kauas viidakkoon.

Seuraava osa: 16.9.2017 – Rahan tallettaminen kiinalaiselle pankkitilille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti