3.9.2017

Vaihdossa: päivä 1: Hongkongista Shenzheniin

Edellinen osa: 28.8.2017 – H-hetki

Ei, en ole kuollut, vaikka viimeisestä päivityksestä onkin vierähtänyt jo viikko! Koko viikko on ollut täynnä asioiden hoitamista siellä täällä, eikä asiaan ole auttanut se, etteivät VPN ja yliopiston verkkoasiakasohjelma ole pelanneet yksiin, vaan VPN on aina kaatanut toisen (eli tänne Bloggeriinkaan en ole päässyt kuin minuutiksi kerrallaan). Nyt keksin kuitenkin keinon, jonka avulla se ei enää kaadu, jee!

Aloitetaanpa siitä, mihin edellisessä blogipostauksessa jäätiin eli lentokoneeseen. Lento meni hyvin, mutta kuten aina, ottaa turistiluokassa nukkuminen aina joidenkin lihasten päälle. Niska oli ainakin nyt muutamankin tunnin jälkeen kipeä, mutta vertyi kuitenkin pian.

Hongkongiin saavuttuani oli edessä valtavan pitkä tunneli, jonka päästä löytyi opasteet Shekou-satamaan. Tiskiltä piti ostaa laivalippu (220 HKD eli n. 25 €), joka takasi myös matkatavaroiden automaattisen siirron laivaan ja sen myötä myös Shekouhun.

Hongkongin lentokenttä.

Laiva oli vesibussityyppinen yksikerroksinen yhteysalus. Siellä matkustajille jaettiin maahantulokortti, johon piti täyttää matkan tarkoitus ja muita tietoja itsestään. Laivalla annettiin myös mukillinen vettä, joka maistui jopa pahemmalta kuin Turun vesi kesällä, mikä on melkoinen saavutus! :DLaivasta astuttuani odotti rajatarkastus, jonka jälkeen vastassa odotti yliopiston vapaaehtoinen (志愿者), englantia opiskeleva Jane. Hänen kanssaan menimme taksiin, joka vei meidät vaihto-opiskelijoiden asuntolaan (留学生宿舍楼). Maksoin koko lukukauden vuokran eli 8000 yuania (n. 1200 € riippuen kurssista) ja sen päälle vielä 1000 yuanin takuuvuokran, jonka jälkeen asunto oli käytettävissäni. 8000 yuanista en saanut kuittia, mutta takuuvuokrasta kyllä. Myöhemmin sain kuitenkin kuitin myös vuokrasta, kun pyysin. Kello lähenteli tässä vaiheessa iltakuutta, jolloin pimeys alkoi jo pikkuhiljaa hiipiä; täällä pimeys koittaa todella varhain ja myös todella nopeasti.

Matkalaukun heitettyäni suuntasimme lähialueelle syömään. Maukas karppikeitto nuudeleilla maksoi 14 yuania eli n. 2 euroa, ja siitä riitti niin paljon syötävää, että en jaksanut läheskään kaikkea.


Tämän jälkeen olikin aika painua unten maille, vaikka en tosin saanut unen päästä kiinni kuin vasta joskus yökahdelta aikaeron vuoksi. Seuraavana päivänä oli aikaa tutustua kämppään hieman paremmin.

Seuraava osa: 29.8.2017 – Päivä 2: Puhelinliittymän avaus ja kiertelyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti