5.9.2017

Vaihdossa: päivä 4: pankkitilin avaaminen ja outo puhelu

Edellinen osa: 30.8.2017 – Päivä 3: Rekisteröityminen ja paperisota alkaa!

Neljäs päivä oli melko rento, sillä yliopiston puolesta ei ollut juuri mitään virallisia menoja, vaan voi täysin keskittyä muihin asioihin.

Menimme aamulla Janen kanssa 中国光大银行-pankkiin, jossa avasimme minulle tilin. Olimme varautuneet kaikilla mahdollisilla papereilla, ja lisäksi Jane tiesi, että he saattavat kysyä veronumeroani, joten hain senkin varmuuden vuoksi. Tilin avaamista varten piti a) täytellä kiinankielisiä papereita b) mennä nurkkatietokoneelle (jossa oli Windows XP ja Internet Explorer, tietosuojaihmiset huom.) ja täytellä tietoja myös sinne c) mennä tiskille, jossa neljä naista katsoi todella tarkkaan passikuvani ja minun vastaavuutta d) mennä toiselle tiskille, jossa kännykkääni asennettiin kolme sovellusta (ja käyttöjärjestelmään jäi kiinankielinen yläpalkki) e) saada tekstiviestejä, joita käytettiin pankkisovelluksen varmennuksessa ja f) laittaa rahaa tilille.

Olin kuulemma kyseisen pankin ensimmäinen ulkomainen asiakas, mutta en saanut siitä hyvästä edes mitään karkkia tms. Höh.

Mutta nyt on sitten kiinalainen pankkitili, josta voi siirtää rahaa WeChatin lompakkoon. WeChatillä maksaminen on maailman helpoin tapa käyttää rahaa. Ehkä Suomeenkin saadaan tällainen ominaisuus joskus.

Kotiuduttuani sain soiton. Vastattuani joku nuori mies puhui hyvin, hyvin nopeasti kiinaa, enkä tiennyt oikein että mitä hän halusi. Hän sulki luurin kuitenkin pian, ja sain koputuksen ovelle. Hän ojensi minulle paketin, ja tässä vaiheessa kaikki valkeni minulle. Suomessa asuva kiinalainen kaverini Kai oli tilannut minulle JD.comista hieman syötävää:

Kuivalihaa, ankankauloja ja pähkinöitä. Nam!

Kävimme kolmen suomalaisen kaverin kanssa myös asuntolarakennuksemme katolla, josta on huikeat näkymät lähimaastoon. Tämä on kuitenkin vain pieni osa Shenzheniä, sillä keskusta on kymmenien kilometrien päässä.

Pakhar-taifuunin ulkoreuna tuntui täällä. Sadetta ja tuulta piisaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti