14.9.2017

Vaihdossa: kalligrafiakurssin epäselvyyksiä

Edellinen osa: 10.9.2017 – Ensimmäisen opiskeluviikon fiilikset

Tämän viikon maanantaina tuli itselläni eteen ensimmäinen ongelma kurssien kanssa. Seinäjokisilla kavereillani on ollut melkoista kamppailua saada tietää omien kurssiensa aikatauluja, ja olenkin joutunut häiritsemään vaihtokoordinaattoria useaan otteeseen tämän vuoksi. Täällä ei nimittäin ole mitään yleistä lukujärjestysjuttua, vaan asioita pitää kysellä eri tahoilta, kuten tässäkin tapauksessa.

Itselleni kävi niin, että kun valinnaisaineista tuli lukujärjestys seinälle, niin siellä luki, että kalligrafiakurssi alkaa maanantaina klo 14:30. Luin myös kurssivalikoimasta, että kurssin aikataulu on 5. ja 6. oppitunti, jotka tuutoreiden antaman oppituntitaulukon mukaan sijoittuivat tosiaan niin, että 5. oppitunti alkaa klo 14:30.

No, kävelin maanantaina sitten innoissani kalligrafiakurssille tuohon kellonaikaan vain huomatakseni, että opettaja oli pakkaamassa laukkujaan ja lähtemässä. Keskustelin hänen kanssaan ja totesin, että kurssi olikin alkanut jo klo 13:00 ja päättynyt nyt klo 14:30. Kävimme myös katsomassa hänen kanssaan osanottajalistaa, josta minä puutuin kokonaan, vaikka olin valinnut kurssin tarjottimella (ja kurssitarjotin sanoi, että minut on valittu kurssille).

En ymmärrä ollenkaan. No, en tässä tapauksessa taida sitten mennäkään kurssille, kun en ole siellä osanottajalistassa. Toinen mielenkiintoinen kurssi olisi ollut maalauskurssi, mutta sinne otetaan vain kieliopiskelijoita, joka minä en ole. Olen vaihto-opiskelija eli alinta kastia, sillä useimmille valinnaisaineille pääsevät vain kieliopiskelijat. Kalligrafiakurssi löytyi kuitenkin yleisestä kurssitarjottimesta, jossa oli varattu 5 paikkaa muille kuin kieliopiskelijoille (kieliopiskelijoille on 20 paikkaa), mutta eipä se näköjään tainnut toimia niin kuin piti.

Seuraava osa: 14.9.2017 – Terveystestin tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti