16.9.2017

Vaihdossa: rahan tallettaminen kiinalaiselle pankkitilille

Edellinen osa: 16.9.2017 – Torakoita vessassa

Avasin taannoin tilin China Everbright (中国光大银行) -nimiseen pankkiin, jonne talletin aluksi 500 yuania. Nuo rahat tulivat käytetyksi jo melko nopeasti ja aikeissani oli käydä laittamassa lisää rahaa tilille pankissa. Sain kuitenkin tietää onnekseni, että tiskillä kuumottelun ja rallikiinan puhumisen sijaan homman voi hoitaa erittäin kätevästi automaatin avulla. Suomessa Otto. ei anna laittaa lisää rahaa koneeseen, mutta täällä onneksi pystyy, ja homma on vielä kaiken kukkuraksi helppoa kuin heinänteko.

China Everbrightin automaateissa on lisäksi äärimmäisenä helpotuksena mahdollisuus muuttaa valikon kieli englantiin kiinan sijasta. Eli aluksi valitaan Deposit money -> syötetään pankkikortin numero -> painetaan Agree-nappia muutamien rahanpesuvaroitusten ja muiden ilmoitusten kohdalla -> automaatti pyytää laittamaan rahat sisälle -> lokero aukeaa. Huomasin, että setelit kannattaa laittaa niin, että puhemies Maon naama katsoo ylöspäin; muuten kone ei välttämättä tunnista seteliä.


Tämän jälkeen painetaan muutamat kerrat enteriä, jolloin puhelimeesi tulee ilmoitus talletuksesta. Saat automaatista myös kuitin, josta voit katsoa tapahtuman tunnistetiedot.

Näin helppoa se on. Kun en ole vielä keksinyt, että miten suomalaiselta tililtä siirretään kiinalaiselle pankkitilille rahaa, niin tämä käy vallan mainiosti. Rahaa saa nostettua suomalaisilla debit-korteilla vallan hyvällä kurssilla, joten suoraviivainen rahansiirtotapa kiinalaiselle pankkitilille on nostaa seinästä seteleitä ja tallettaa setelit automaatilla kiinalaiselle pankkitilille.

Seuraava osa: 17.9.2017 – Rottia, torakoita, gekkoliskoja, lepakoita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti