4.9.2017

Vaihdossa: päivä 2: puhelinliittymän avaus ja kiertelyä

Edellinen osa: 28.8.2017 – Päivä 1: Hongkongista Shenzheniin

Toinen päivä alkoi aurinkoisissa (ja täten näillä leveyspiireillä KUUMISSA) merkeissä. Lähdimme Janen kanssa aamutuimaan hakemaan puhelinliittymää 联通-nimiseltä operaattorilta. Prosessi kesti n. 15 minuuttia, ja siinä otettiin muutama kuva (kuvien ottaminen kaikissa virastoissa on normi täällä) minusta. Liittymässä on 4G-verkko ja 11 gigatavua dataa kuukaudessa.

Hinta?
3 euroa kuukaudessa. Ajatelkaa.

Verrattuna Elisan siirtohintoihin täällä (9,99 €/alkava 50 MB + 0,26 €/MB) on tämä huomattavan määrän euroja säästävä sijoitus.

Paikkaan pamahti myös pian Moldovasta saapunut kolmikko kyselemään apuja, ja kerroimmekin heille mitä pitää tehdä. Kun hommat olivat hoidettu tässä paikassa, oli aika lähteä korjaamaan rannekelloani.

Se on nyt vajaa kaksi vuotta vanha ja hihna onkin kulunut jo huonoksi. Tuutorini vei minut suhteellisen kaukana sijaitsevaan supermarkettiin, jonka aulassa oleva kelloseppä vaihtoi hihnan tuota pikaa 70 yuanin (alle 10 €) hintaan. Loistavaa.

Sepältä meni n. minuutti hihnan vaihtamiseen.

Seuraavaksi oli vuorossa rahan lataaminen opiskelijakorttiin. Se kävi näppärästi: mentiin koulussa olevaan pankkiin, jossa annettiin 200 yuania tiskille, vilautettiin masiinaan opiskelijakorttia ja se oli siinä!

Koulun oma pankki.

Rahan lataamisen jälkeen pankin ulkopuolella olevasta automaatista maksettiin nettiliittymän maksu, joka sekin kävi näppärästi. Valikot olivat kiinaksi, mutta eipä siellä paljon nappeja ollut. Ja tuutorit olivat lisäksi auttamassa.

Seuraavaksi olikin pelkkää kiertelyä kampus- ja kaupunkialueella. Alla pari kuvaa, jotka ovat otettu juuri ennen auringonlaskua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti