14.10.2017

Vaihdossa: Hitler Kiinassa

Edellinen osa: 9.10.2017 – Ensimmäinen tuote Taobaosta saapui

Sen lisäksi, että Kiinan entisaikain kulttuuri on kiehtova kaikkine dynastioineen ja sotineen, on nykypäivän Kiinakin varsin mielenkiintoinen. Kiinaan on muodostunut samankaltainen nettikulttuuri kuin muihinkin maihin, ja kuten Suomessakin, on myös Kiinalla oma nationalistiporukkansa. Nationalistit eivät vaan täällä ole meidän lailla välttämättä vanhoja setiä, vaan yllättäen nuoria naisia, joita kutsutaan nimellä 小粉红 (xiǎo fěnhóng, pienet pinkit). He ovat häiriköitä, jotka saattavat pölähtää esim. jonkun kuuluisuuden Facebook-sivulle (esim. kun Lady Gaga kävi tapaamassa Dalai Lamaa) haukkumaan tätä.

Toinen jännä juttu on Hitlerin käyttö markkinoinnissa. Markkinoijat eivät välttämättä tiedä, kuka Hitler on, mutta he ovat lähteneet tähän kelkkaan silti mukaan. Natsismi on jopa niin suosittua, että kaduilla saattaa tavata natsiunivormuun sonnustautuneita cosplay-ihmisiä. Lisäksi Saksassa kävi juuri pieni vahinko kahdelle kiinalaismiehelle, kun he hailasivat parlamenttitalon edessä ja saivat 500 euron sakot.


Itse olen myös nähnyt noita Hitler-viittauksia jonkin verran täällä. Olin aivan äimän käkenä, kun näin yhden lähiravintolan käyttävän tällaista kuvaa markkinoinnissaan (tällöin en vielä tiennyt tästä ilmiöstä):

Söpöilevä Hitler heltat päässään.

Melkoista. Jotkut kiinalaiset (ne, jotka tietävät asiasta) kuitenkin ajattelevat Hitlerin olleen vahva johtaja, jolla oli todella hyvä armeija. Muitakin hirmuhallitsijoita ihaillaan, mutta Hitler on täällä näkyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti