17.11.2014

Opiskelijan lounas

Tästähän on kehkeytymässä varsinainen niksiblogi. No, tällä kertaa asiana on opiskelijan lounas. Turun yliopiston alueella ja ympäristössä on loistavia opiskelijaruokaloita siroteltuna sinne tänne, ja niissä kannattaa todellakin käydä. Ruoka-annos maksaa opiskelijalle, voimassaolevalla opiskelijakortilla 2,60 € ja sillä saa pääruoan, salaattia, leipää sekä lasillisen juomaa. Lounasvaihtoehtona on useimmin mitä maittavimpia lajeja, ja jos yhtään on suunnitelmissa syödä kalaa, niin halvimmalla se onnistuu juurikin opiskelijaruokaloissa. Sitä ei tosin ole tarjolla joka päivä.

Mutta kotonakin tarvitsisi syödä jotain. Itselläni on tällainen nopea perusmättö, joka valmistuu puolessa tunnissa. Kutsun sitä nimellä... no, perusmättö.

Ainekset:
- jauhelihaa 400 g (2 €)
- makaronia 1 dl (0,05 €?)
- lihaliemikuutio (0,10 €?)
- tomaattimurskaa 500 g (0,69 €)
- juhlapäivinä voi myös laitella viipaloituja herkkusieniä, kidneypapuja ja muita sopivia ainesosia

Valmistus:
Laita kattila liedelle täysteholle ja heitä jauheliha sisälle. Sekoittele sitä koko ajan, ettei pala kiinni. Voi käyttää myös jotain öljyä, jos löytyy. Kun jauheliha on ruskistunut, niin tyhjennä tomaattimurskapakkaus sinne, ja lisää vielä pakkauksen verran vettä perään. Laita sitten makaronit ja lihaliemikuutio joukkoon ja sekoittele. Jätä pata porisemaan 15 minuutiksi ja käy välillä sekoittelemassa pohjaa myöten.


Tommosta siitä tulee:


Hyvin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti