12.11.2017

Vaihdossa: Sinkkujen päivän hulluutta

Edellinen osa: 8.11.2017 – Esitelmä kiinaksi

Eilen 11.11. oli Kiinan ja samalla myös maailman suurin ostospäivä eli Nanjingin yliopistolta 90-luvulta lähtöisin oleva Sinkkujen päivä (光棍节, Guānggùn jié). Kun edellinen päivä vaihtuu Sinkkujen päiväksi, ovat miljoonat kiinalaiset valvomassa kello 12:n lyöntiä, koska silloin alennusmyynnit alkavat, ja alennuseriä on monella liikkeellä rajoitettu määrä. Esimerkiksi kaverini Sangyoon valvoi keskiyöhön ja tilasi itselleen 48 pulloa Coronaa hintaan 150 yuania (20 euroa), kun alkuperäinen hinta oli 500 yuania (n. 65 €).

Coronaa halvalla.

Itselläni ei ollut mitään, mitä olin ajatellut haalia, mutta suomalaisten kavereiden kanssa menimme Xiaomin liikkeeseen katselemaan robotti-imureita. Normaalihinta on 1700 yuania ja Sinkkujen päivän tarjous oli 1500, mutta olimme ilmeisesti liikkeellä niin myöhään, että Shenzhenistä oli loppunut kaikki.

Ostoskansaa Xiaomin liikkeessä.

Palasimme sitten asuntolalle ja yritimme ostaa Taobaosta imurit samaan hintaan, mutta sekään ei onnistunut, vaan ohjelma antoi jotain virhettä kun yritti tilata.

No, ei mahda mitään. Itselläni ei ollut tarvetta ostella mitään, mutta nyt päivää myöhemmin laittelin tilaukseen muutaman tavaran. Yksi myyjä laitteli viestiä varoitellen, että posti saattaa olla hieman tukossa seuraavat päivät. On mielenkiintoista nähdä, minkälainen tuo yliopiston postitoimisto on ensi viikolla, kun Sinkkujen päivän tavaroita alkaa putoilla tänne :D

Seuraava osa: 13.11.2017 – Ymmärryskurssin koe meni oikein hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti