9.11.2017

Vaihdossa: esitelmä kiinaksi

Edellinen osa: 5.11.2017 – Ei enää ikinä Ikeaan sunnuntaina!Huhhuh. Puhutaanpa epämukavuusalueista.

Suomalaisten tunnetuin epämukavuusalue on varmaankin esitelmien pitäminen. Kädet alkavat täristä ja naama valkenee jo valmiiksi liidunvärisestä, kun miettiikin esittämistä. Ala-asteelta lähtien, kyllä te tiedätte.

Suomen kielellä olen kuitenkin tässä oppinut pitämään esitelmiä niin, että edessä on välillä ihan luonnollistakin puhua. Tänään homma meni kuitenkin uudelle tasolle, kun oli puhekurssin välikoe, joka oli... 5-8 minuutin pituinen esitelmä kiinaksi.

Aluksi oli kaikenlaisia hyviä ideoita, että mistä aiheesta voisin pitää, mutta päädyin kuitenkin helppoon ratkaisuun ja valitsin koto-Suomen, sillä sanat ovat helppoja muistaa, kun on niin paljon kertoillut porukalle täällä siitä.Kuitenkin, kun esitelmän hetki tuli, niin ääni värisi ja tunsin oloni erittäin epämukavaksi, mutta kyllä se äkkiä hälveni kun porukka repesi nauramaan hassunhauskoille animaatiotehosteilleni. Lopussa kerroin suomalaisten luonteenlaadusta, mikä kiinnosti ihmisiä ja porukka nauroi taas, kun demonstroin suomalaisten ujoutta kiinannetuilla Finnish Nightmares -sarjakuvilla. Eli alkukankeutta, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.


Kaikkein eniten luokkatoverit olivat kuitenkin kiinnostuneita Kakslauttasen igluhotelleista, joiden hintaa en kuitenkaan osannut sanoa kun porukka tuli esitelmän jälkeen kyselemään. Esitelmän aikana sanoin vain, että minulla ei ainakaan ole varaa mennä noihin. Mutta nyt tiedän: yksi yö kustantaa 435 € noissa.Ilmastosta kerroin sen verran, että n. 35 asteessa suomalainen kuolee lämpöshokkiin ja -50 astetta on meille melko mukava ;)

Seuraava osa: 12.11.2017 – Sinkkujen päivän hulluutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti