6.12.2014

Kotiviinin valmistus: osa 2

Nyt on kaksi viikkoa kulunut siitä, kun laitoimme satsin pulputtamaan. Nyt siis on aika lapota valmiit viinit pönikästä toiseen: itse käytän tuollaista halpis-muovilaatikkoa. Älä lappoa pohjalla olevaa kitkerää mäskiä, vaan lopeta lappoaminen kun jäljellä on jotain sentin-parin verran liuosta.


Kun lappoaminen on päättynyt, ota marjapussi pois kanisterista ja huuhtele pönikkä muutamaan otteeseen. Itse vedän sen desinfiointiaineella puhtaaksi. Sitten vaan kaadetaan juoma takaisin pönikkään.


Tämän jälkeen on aika tyhjentää käymisen pysäyttäjä -pussista puolet pönikkään. Älä laita koko puolta pussia kerralla, vaan tiputtele murusia hiljalleen ja sekoittele.


Sitten homma onkin tältä erää valmis. Laita taas vesilukkokorkki päälle ja jätä pönikkä kahdeksi vuorokaudeksi jonnekin huoneenlämpöiseen ja vedottomaan paikkaan. Voit toki käydä ravistelemassa sitä välillä, että käymisen pysäyttäjä tappaa hiivat paremmin.

Katsellaan taas kahden vuorokauden päästä!

EDIT: Osa 3: http://amiksestayliopistoon.blogspot.fi/2014/12/kotiiviinin-valmistus-osa-3.html
EDIT 2: Osa 4: http://amiksestayliopistoon.blogspot.fi/2014/12/kotiviinin-valmistus-osa-4.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti