8.5.2015

Viimeinen tentti!Tänään olikin lukuvuoden viimeinen tentti. No, on kesällä pari numeronkorotusyritystenttiä, mutta tämä oli viimeinen, josta sai kahmittua opintopisteitä. Fysiikan peruskurssi 4 on näillä näkymin suoritettu, koska tentti meni hyvin ja odotan arvosanaksi vitosta :) Kuvassa tenttitilaisuus ennen sen alkamista.

Ei yhtään hassumpaa asiaa ja lääkiksen pääsykokeeseenkin erittäin tarpeellista tietoa, mutta noita tiedemiesten nimillä varustettuja lakeja ja muista riitti tässä kurssissa enemmän kuin tarpeeksi:

Snellin laki, Malusin laki, Brewsterin laki, Huygensin periaate, Youngin koe, Airy disk, Rayleigh'n kriteeri, Doppler-ilmiö, Planckin vakio, Bohrin hypoteesi, Einsteinin suhteellisuuteoria, Balmerin sarja, Lyman-sarja, Paschen-sarja, Brachett-sarja, Pfund-sarja, Rydbergin vakio, Compton-sironta, Stefanin-Boltzmannin vakio, Wienin siirtymälaki, de Broglie -aallonpituus, Bohrin kvanttiehto, Heisenbergin epätarkkuusperiaate, Schrödinger-yhtälö, Eulerin kaava, Fourier-muunnos, Laplace-operaattori, Bohrin magnetoni, Brownin liike, Stern-Gerlach-koe, Fermi-Dirac-jakauma, Zeeman-ilmiö, Paulin kieltosääntö, Fermi-energia, Segrè-kartta, Becquerel, Curie.

Jehna mikä määrä! :D

Nyt voikin rauhassa keskittyä ensi-ensiviikon keskiviikkona pidettävään viiden tunnin mittaiseen lääkiksen pääsykokeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti