1.5.2015

Turulla on krapula

"Vappuhumussa kannattaa muistaa se, että vastuullinen vapun juhlija siivoaa jälkensä."
- Turun kaupungin yltiöoptimistiset verkkosivut 2015 :---DOlin eilen yllä olevissa vappumeiningeissä mukana, mutta väsymys voitti aikaisin ja menin nukkumaan ennen puoltayötä.

Lähdin sitten aamulla puoli kuudelta pyöräilemään keskustaan päin katselemaan vapun jälkiä. Kun pääsin Kaskenmäen alapuolelle, oli näky suoraan sanottuna sanoinkuvaamaton: roskia oli kuin Kalasataman romanileirillä! Aivan uskomatonta, miten paljon sitä roskaa oikeasti oli; kuvat eivät tee oikeutta oikealle näylle. Oli pulloa poikineen, lasinsirpaleita, käärepapereita, muovikasseja jne. suorastaan silmänkantamattomiin!

Juttelin kaupungin siistimistyöntekijöiden kanssa, ja he sanoivat että heillä on vain 8 ihmistä siivoamassa paikkoja jalkaisin, ja tämän lisäksi 10 lakaisuautoa. Positiivisena asiana hän kuitenkin mainitsi, että lasipullot ovat vähentyneet juhlinnassa, mikä on esim. koiranomistajien kannalta hyvä asia.

Kahdeksaan mennessä tiimi oli päässyt jo Vartiovuorelle, jossa odotti yhden työntekijän sanoin "se suurin savotta". Tämä piti kutinsa, sillä kun kävin mäellä, olin kyllä aivan ällikällä lyöty siitä jätteen määrästä!

Siis huhhuh! Katsokaa nyt tuota roskan määrää! :D
Villieläimet eivät tosin pistä pahakseen; lokkeja, naakkoja, harakoita ja kaikenlaista lintua näkyi liitelevän keskustan yllä, ja monet saivat kupunsa täyteen kaduille jätetyistä kebab-annoksista ja muista. Tämäkin mustarastas näytti perin tyytyväiseltä omenansa kanssa.Otin myös aamusella videota hiljaisesta Turun keskustasta, jota lakaisukoneet ja väsymättömät siistijät laittelivat kuntoon vapunpäivää varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti