21.4.2015

Vaikeasti tajuttavia esitelmiäTänään alkoi yliopiston Kemian kevät '15 - Kemia kartalle -tapahtuma, joka kestää torstaihin saakka. Tapahtuman pääteemana on LuK- ja FM-vaiheen opiskelijoiden esitelmät.

Kemian kevät -tapahtuma on suomenkielinen ja se on avoin yleisölle. Keskeisin osuus tapahtuman ohjelmassa on LUK- ja FM-vaiheen opiskelijoiden esitelmillä. Päivien aikana on kuultavana monia mielenkiintoisia, n. 20 minuutin pituisia esityksiä.  
LuK-esitelmät ovat pääosin kirjallisuuteen pohjautuvia seminaariesitelmiä. Maisterivaiheen opiskelijat puolestaan esittelevät opintoihinsa kuuluvan lopputyön taustaa, käytännön suoritusta ja saavuttamiaan tuloksia. Päivien ohjelmaa täydentävät tutkimusryhmiä johtavien professorien plenaariluontoiset esitykset kemian tutkimuksen suunnista ja uusista saavutuksista. Kaiken kaikkiaan tapahtuma tarjoaa kuulijalle hyvän yleiskatsauksen niin laitoksellamme tehtävästä tutkimuksesta kuin uusista kemian tutkimusmenetelmistä. Tapahtumaan liittyy myös maisterivaiheen opiskelijoiden lopputöihin liittyvä posterinäyttely. 
Posterinäyttely pidetään Arcanumin (Vatselankatu 2) aulatilassa ja seminaariesitykset samassa osoitteessa luentosali Arc1:ssä.
Ohjelma:

Kyseinen tapahtuma on siis avoin kaikille, joten jos jotakuta kiinnostaa käydä vaikkapa tutustumassa yliopiston kemian laitokseen, niin nyt siihen oikein rohkaistaan. Sinne siis! Meillä ensimmäisen vuoden opiskelijoilla on pakollisena käydä tutustumassa ainakin kahteen esitelmään.

Tänään oli tapahtuman avaus, ja itse ensimmäisen vuoden opiskelijana jäi aika vähän mieleen FM-vaiheen opiskelijoiden "mainosesitelmistä", jossa he antoivat ns. trailerin huomenna ja ylihuomenna tulevista esitelmistään. Yksi mieleenpainuva työ oli sellainen, jossa tutkittiin jonkun aineen vaikutusta lampaan ruoansulatuksessa; tutkimuksessa oli teurastettu 20 lammasta :D No, ehkä olisivat joka tapauksessa päätyneet teurastetuiksi.

Päivän päätteeksi klo 16 - 17 oli Varsinais-Suomen opinto-ohjaajille tarkoitettu tilaisuus, mutta eipä sinne juurikaan saapunut porukkaa, joten se peruttiin. Ammatti-instituutista Juhannuskukkulalta tosin oli kaksikin henkilöä saapunut paikalle. Entinen opinahjoni siis keräsi pisteet tästä, hienoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti