28.4.2015

Esittelyssä harrastus: Rubikin kuutiot!

Kuutiokokoelmani.

Nyt kun luennot ovat loppu ja fiilis on kuin oloneuvoksella konsanaan, huomasin että sormeni alkoivat syyhytä pitkän aikaa hyllyllä koskemattomina maanneita Rubikin kuutioitani. Olen harrastellut näitä vuodesta 2009, mutta viimeiset pari vuotta ovat olleet melkoista hiljaiseloa näiden saralla.

Lääkikseen lukemisen lomassa aloinkin nyt sitten treenata jälleen näiden pyörittelyä, ja ainakin 3x3x3-kuutio ratkesi ilman apuja; liikkeet tulivat selkärangasta :) 4x4x4:n (Rubik's Revenge) ja 5x5x5:n (Professor's Cube) kanssa tarvitsin hieman apuja loppumetreillä, mutta niidenkin liikesarjojen iskostaminen takaraivoon tuotti pian tulosta. Nyt osaan taas jonkin aikaa ratkoa taas nuo kaikki, kunnes jälleen dementia iskee ja liikkeet vaipuvat unholaan!

Tässä kuussa edellisen Rubikin kuution ennätyksen rikkoi yhdysvaltalainen Collin Burns, ratkaisuaika 5,25 sekuntia! Ajatelkaa!

Kuution ratkaisemiseen tarvitsee opetella muutamat liikesarjat, jotka löytyvät esim. täältä:

Intuitiivisesti (ilman ohjeita) ratkaiseminen on tietenkin yksi vaihtoehto, mutta siinä saattaakin mennä hieman enemmän aikaa, ellei satu olemaan supermeganero!

Kuutioita saa ostettua netistä ja joistain kivijalkaliikkeistä (Clas Ohlson, Citymarket) kympin-parin hintaan.

Videoin lukijoiden iloksi kolmen kuution suoritukset :) Kaksi viimeistä videota on keskeltä nopeutettu, koska niiden suoritukseen meni niin paljon aikaa. Nämä eivät ole parhaita aikojani, vaan parhaat ovat:
3x3x3: 59,4 s
4x4x4: 4 min 32 s
5x5x5: 10 min 35,89 sEi kommentteja:

Lähetä kommentti