21.1.2017

Jätin juuri vaihto-opiskeluhakemuksen!

Nyt laitettiinkin taas toinen vaihde päälle opinnoissa, laitoin nimittäin vaihto-opiskeluhakemuksen vetämään yliopiston kansainvälisiin palveluihin. Koska olen niin innoissani kiinan kielestä, oli luonnollinen valinta tuo lohikäärmeiden maa. Ykkösvaihtoehtona on Kantonin maakunnassa etelässä sijaitseva Shenzhen (jonka tehtaista kaikki Kiina-rompe tulee), toisena Shanghai ja kolmantena Pekingin Renminin yliopisto.

Jonnekin näistä käy toivottavasti matka sitten ensi syksynä.


Ennen päätöstä alkaa edes harkitsemaan vaihto-opiskelua piti ottaa selvää, mitä koko juttu maksaakaan ja mitä avustuksia saa. Tässä joitain lukuja, mitä olen miettinyt:

+ yliopistolta tulee 1800 €:n stipendi
+ opetushallitus maksaa 1000 €:n matka-avustuksen, ja lisäksi The China Scholarship Council maksaa n. 185 € kuukausittain sen lisäksi, että se maksaa asunnon, opiskelumateriaalit ja terveydenhuollon
+ 150 € lisää opintolainaa kuukaudessa

– lentoliput 400 – 900 €
– viisumi 60 €
– rokotteet (Twinrix x 3) 180 €
– amiksen tutkintotodistuksen virallinen käännös stipendihakemukseen, 185 €

Lukukausimaksuja ei tarvitse maksaa, sillä yliopistolla on kahdenväliset vaihtosopimukset näiden paikkojen kanssa.

Kaiken lisäksi piti miettiä, että mitä siellä sitten pitäisi opiskella? Kiinalaisilla yliopistoilla on harvinaisen huonot nettisivut, eikä auta vaikka niitä lukisi kiinaksikaan, mutta sain selville että kaikissa näistä opetetaan kiinan kieltä. Laitoin siis motivaatiokirjeeseen, että tulen opiskelemaan kiinan kieltä. Kemia jää siis taka-alalle, koska haluan keskittyä pelkästään kielitaidon kartuttamiseen.

Toivottavasti lykästää!

Seuraava osa: 10.3.2017 – Kiinaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti