12.8.2017

Vaihdossa: asunto alivuokrattu ja matkavakuutus hommattu

Edellinen osa: 22.7.2017 – Viisumi saatu ja lisätietoa kadonneesta apurahasta

Viime aikoina on ollut äärimmäinen kiire. Laitoin kämppäni vuokralle Toriin, ja heti ensimmäisenä päivänä tuli jopa 10 yhteydenottoa. Turun vuokra-asuntotarjonta on selvästi melko heikko, sillä tarjolla on ollut vaikka minkälaista mörskää huikeisiin hintoihin. Alivuokralaisekseni tuli oululainen opiskelija, joka oli käynyt katsomassa aivan karseita puutalohelvettejä samaan hintaluokkaan kuin mitä itse pyydän lämpimästä ja toimivasta, joskin retrohtavasta kerrostaloyksiöstäni.

Tänä viikonloppuna (itse asiassa juuri tätä kirjoittaessani) hoidan muuton pois alta, sillä uusi asukas muuttaa tähän jo maanantai-iltana. Onneksi se on nyt hoidettu, joten voinkin jatkaa pakkailuja ilman asian kolkuttelemista takaraivossa.

Hommasin tällä viikolla myös matkavakuutuksen. Vaihtoajalle ei saa noin vain hankittua vakuutusta netistä, vaan asia pitää hoitaa puhelimitse. Se meni kuitenkin melko kivuttomasti ja otin koko setin kaikkine lisukkeineen, eli huolta ei pitäisi sitten matkalla olla. Koko ajalta hinta oli 320,65 €, ja siihen kuului kaksi sopimusta: jatkuva sopimus tehdään 45 ensimmäiselle vuorokaudelle (27.8.–10.10.2017, 71,66 €), jonka jälkeen sopimus jatkuu määräaikaisena (11.10.2017–15.1.2018, 248,99 €). Menee vähän oudosti, sillä voisi ajatella määräaikaisen tulevan ensin. No, mene ja tiedä.

Nyt kaikki kriittisimmät asiat taitavatkin olla hoidettu. Vielä tämä muutto ja loppusiivous pois alta, niin ollaan jo voiton puolella. Helmikuussa odotteleekin jo takaisinmuutto, mikä hoidetaan sitten virkistävässä pakkassäässä.

Seuraava osa: 15.8.2017 – Kämppä luovutettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti