19.8.2017

Vaihdossa: apurahapäätös tuli sittenkin! Mutta...

Edellinen osa: 15.8.2017 – Kämppä luovutettu

Kyllä, eli sain tällä viikolla yllätyksekseni Opetusministeriöstä viestin, että apurahapäätökseni olikin hyväksytty Kiinassa, ja sain dokumentit skannattuna sähköpostiini. Mutta kuten koko ajan näiden apurahajuttujen ja muutenkin dokumenttien kanssa, ei kaikki osunut aivan nappiin: apuraha on myönnetty opiskeluihini Pekingin Renminin yliopistoon, johon minun pitää rekisteröityä syyskuun 6. päivään mennessä. No, ei Shenzhenistä ole kuin 2000 kilometriä Pekingiin, että tuota...

Joo, nämä apuraha- ja muutkin dokumenttiasiat ovat olleet tässä vaihdossa aikamoinen farssi. Ei siellä näköjään onnistu yhtään mikään. Kertauksena jo edelliset ongelmat:
- viisumidokumentit olivat tehty vuoden ajalle, vaikka olen vain yhden lukukauden (ja viisumin hakemisessa tästä koitui ongelmia)
- apurahapaperit oli Pekingistä lähetetty Shanghain yliopistoon
- Pekingiin soitettaessa sieltä lyötiin luuria korvaan asiasta kysymisen jälkeen
- apurahat myönnettiin, mutta nyt sitten ovat tarkoitettu Pekingin Renminin yliopistoon

No mutta, tästä huolimatta vireillä on pari muuta apurahahakemusta, joita ei koordinoi onneksi mikään kiinalainen taho.

Opettajani puhui joskus, että Suomessa asioiden hoitaminen on helppoa verrattuna Kiinaan. Mietin, että miten se voi olla, koska Kiinassa hakemukset ovat vielä tarkempia kuin Suomessa, mutta nyt se on sitten selvillä, että vaikka teet hakemukset hyvin, niin siellä vastaanottajapäässä niitä ei lueta samalla pieteetillä kuin Suomessa.

Seuraava osa: 26.8.2017 – Learning agreement, Pekingin-apuraha ja toinen viisumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti