22.7.2017

Vaihdossa: viisumi saatu ja lisätietoa kadonneesta apurahasta

Edellinen osa: 19.7.2017 – Viisumia anomassa

Tyttöystäväni kävi hakemassa viisumin torstaiaamuna Helsingistä. Kirjoitin valtakirjankin kaiken varalta, mutta sitä ei tarvittu, vaan viisumivirkailijaa kiinnosti ainoastaan se pieni punainen lappu, jolla viisumi noudetaan. Olin huolissani passista, mutta senkin sain takaisin, enkä siis ollut unohtanut sitä suurlähetystön tiskille! Viisumi liimataan passiin ja se näyttää tältä:

赫尔辛基 = Hè'ěrxīnjī = Helsinki
贰 = èr = kaksi

Tällä viisumilla voin siis tehdä kaksi matkaa manner-Kiinaan ennen 17.1.2018 ja olla kullakin matkalla 150 päivää siellä. Viisumi maksoi 60 euroa.

Apurahavyyhtiin on tullut lisäselvyyttä. Kaverini Yibo on selvitellyt asiaa soittamalla Pekingiin naiselle, joka minulle ja Opetusministeriön henkilölle löi luurin korvaan. Naisen mukaan Shenzhenin yliopisto ei kuulu China Scholarship Councilin apurahojen piiriin, minkä vuoksi asiassa onkin ongelma. Mutta sitä en ymmärrä, miksi apuraha oli osoitettu sitten Shanghaihin, jos se ei kerran Shenzhenissä onnistu.

Olen joka tapauksessa palveluksen velkaa Yibolle, koska hän on hoitanut tätä asiaa niin mallikkaasti. Tyttöystäväkin pitää palkita jotenkin, kun jaksoi herätä aamulla ja lähteä 6:22 lähtevän junan matkaan kohti pääkaupunkia :)

Seuraava osa: 12.8.2017 – Asunto alivuokrattu ja matkavakuutus hommattu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti