10.7.2017

Vaihdossa: apurahani katosivat... johonkin


Tänään olikin kuumottavat paikat, kun soitin varmaan ensimmäistä kertaa ULKOMAILLE. Mulla on tuohon vaihto-opiskeluun liittyen ollut vähän (no, itse asiassa aika paljonkin) ongelmia, ja viimeisimpänä on yli 2000 euron apurahan kulkeutuminen... johonkin.

Homma meni siis niin, että hain apurahaa suomalaisella täsmällisyydellä, täyttäen kaikki tekstilaatikot ja lähettäen paperit ajalleen liitteineen, kuten Kela on harjoituttanut meitä suomalaisia jo vuosia.

No, apurahaa koordinoi Kiinassa China Scholarship Council (CSC), joka lähettää apurahan tiedot siihen yliopistoon, mihin olen menossa. Teoriassa. Kävi nimittäin niin, että CSC olikin lähettänyt apurahani tiedot ihan eri yliopistoon, mihin olen menossa! Laitoin neljälle taholle sähköpostia tästä asiasta, ja Suomen Opetusministeriöstä kerrottiinkin pian, että tuo CSC tekee tätä verrattain usein!

No, ei siinä mitään, laitoin sähköpostia vielä toistamiseen CSC:lle, että nyt on käynyt tällainen kämmi, mutta vastausta ei koskaan kuulunut.

Tänään sitten soitin suoraan Pekingiin ja kyselin, että puhuuko tämä (melko hätäisesti valitsemani) henkilö englantia, ja kyllä puhui: score! Kerroin asiani ja hän sitten kertoi, että kuka koordinoi näitä suomalaisten hakemuksia ja antoi numeron. Jess, nyt päästään sitten asiaan!

Soitin sitten täpinöissäni tälle henkilölle ja kysyin suoraan, että puhuuko hän englantia. Vastaus: kyllä. Päästyäni kohtaan, jossa kerroin olevani Suomesta hän sanoi "hold on" ja löi luurin korvaan.

Lähetin asiasta sähköpostia Opetusministeriölle, joka yritti myös soittaa tälle henkilölle, mutta heillekin hän löi luurin korvaan. Kahteen kertaan jopa!

Näihin liittyy kuulemma jonkin verran korruptiota, joten tämä luurin korvaan lyönyt henkilö on luultavasti ohjannut rahani jo muihin taskuihin. Harmillinen homma, mutta onneksi en käynyt käännättämässä tutkintotodistustani 200 eurolla englanniksi tätä hakemusta varten!

Seuraava osa: 13.7.2017 – Lentoliput ostettu ja matka-adapterit valmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti