13.7.2017

Vaihdossa: lentoliput ostettu ja matka-adapterit valmiina

Edellinen osa: 10.7.2017 – Apurahani katosivat... johonkin

Kylmä hiki virtasi eilen, kun kävin Finnairin sivuilla tekemässä hurjan päätöksen: klikkailin itselleni nyt sitten lentoliput, joita ei voi peruuttaa. Hinta-laatusuhteeltaan totesin Finnairin olevan paras vaihtoehto, sillä pysähtymättömän meno-paluun hinta Helsingistä Hongkongiin oli vain vaivaiset 717 €. Tähän tuli tosin lisäksi ekstrana istumapaikan valinnoista ylimääräinen 50 €:n kustannus, ja otin vielä menomatkallekin koko lennon kestävän WiFi-yhteyden, joka kustansi 19,95 €. Loppusumma oli tarkalleen 786,16 €. Menolento on perillä maanantaina 28.8. klo 14:30 paikallista aikaa, ja takaisin tulen maanantaina 15.1. klo 5:25 Helsinkiin.

Momondosta kun haki lentoja, niin halvin taisi olla jotain 500 euron luokkaa; tämä tarkoitti tosin pysähdyksiä ja yli 20 tunnin lentomatkaa, joten maksan 300 euroa mielelläni lisää siitä hyvästä, että saan keskeytymättömän 10 tunnin levon.

Hongkongissa on sitten kuulemma Shenzhenin yliopiston opiskelijat ottamassa meidät vastaan, joten ei ole onneksi huolta siitä, ettemmekö pääsisi yliopistolle hyvin.

Meillä on Shenzhenin opiskelijoiden ja tänä syksynä vaihtoon tulevien kanssa WeChat-ryhmä, jossa kyselin, että minkälainen pistorasia tuolla päin on; netistä löytyy nimittäin hieman villisti tietoa siitä, mitä Kiinassa käytetään. Näistä alemmista malleista kuulemma kummatkin käy heidän pistorasiohinsa:


Vielä pitäisi tehdä ainakin seuraavat asiat:
- hakea viisumia Helsingistä (ensi maanantaina)
- ottaa matkavakuutus
- tilata ISIC-opiskelijakortti
- siivota kämppä, että voin ottaa siitä kuvat ja laittaa alivuokralle kalustettuna
- pakata

Seuraava osa: 19.7.2017 – Viisumia anomassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti