14.3.2015

Yliopistoon hakeminen on ovella

Kevät posottaa lujaa eteenpäin, ja pian onkin hakuaika yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Nyt siis tarkkana!

Hakuaika alkaa tiistaina 17.3.2015 klo 8:00 ja päättyy torstaina 9.4.2015 klo 15:00 osoitteessa https://opintopolku.fi/

Jos olet suorittanut minkä tahansa ammattikoulu- tai muun toisen asteen tutkinnon, olet oikeutettu hakemaan korkeakouluihin.

Mihin haetkin, joudut valintakokeeseen jos olet suorittanut pelkän ammattikoulun. Jos pohjalla on myös lukio, niin kovin halutuilla aloilla joudut valintakokeeseen silti (esim. lääkikset, oikeustieteellinen, kauppatieteellinen). Turun yliopiston valintakokeiden ajankohdat tänä vuonna näet tästä dokumentista:

Kemian valintakoe järjestetään viikolla 19 (4.-10.5.2015), ja sen speksit kuuluvat näin:
"Valintakoe perustuu lukion kemian koko oppimäärään (vähintään 5 kurssia) sekä lukion lyhyen matematiikan oppimäärään (vähintään 6 kurssia). Valintakoetehtäviin voi vastata suomen tai ruotsin kielellä. Valintakokeeseen osallistuvat hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintakokeen perusteella. Valintakokeen perusteella hyväksyttävien on saatava valintakokeesta pisteitä vähintään 2/3 kokeen maksimipistemäärästä. Valintakokeen perusteella hyväksytään enintään viisi hakijaa."

Kun olet valinnut haluamasi alat Opintopolussa, saatat saada tiedekunnilta sähköpostia valintakokeeseen liittyen. Kemian laitoksen sähköpostiin täytyy vastata myöntävästi, jos haluaa osallistua kokeeseen. Lääkiksestä taas ei tule mitään infoa, vaan saliin vain kävellään.

Kannattaa pitää mielessä, että jos suuntaat luonnontiedealoille, niin valintakokeissa sallitut laskimet löytyy yliopiston sivuilta. Esim. lääkiksen kokeessa sallitut laskimet löytyvät täältä:


Eli tiistaina 17.3.2015 osoitteeseen http://opintopolku.fi! Juttua tästä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti