6.3.2015

Yliopiston uusi kirjasto testattuViime viikon perjantaina – tenttiviikon päätteeksi – avattiin Turun yliopiston uusi Feeniks-kirjasto. Viime vuoden lopulla monet yliopiston erilliset kirjastot (kemian, fysiikan ja kielitieteen laitoksen) saivat pihoillensa Niemen muuttoautot, ja pystyn vain kuvittelemaan miten rankkaa muuttomiehillä on ollut siirrellä tätä valtavaa määrää kirjallisuutta. Itsekin kirjahamstraajana olen joutunut kantamaan selkä vääränä kirjoja sisältäviä muuttolaatikoita paikasta toiseen... ei kovinkaan hauskaa puuhaa :D

Rakennus on siis ollut remontissa koko opiskelutaipaleeni ajan, mutta tänään pääsin viimein astelemaan sen sisään ensimmäistä kertaa. Se pitää sisällään suuria saleja ja hyviä yksityisiä alueita, joissa saa lueskella rauhassa. Verkkovirtapistokkeita on saatavilla miltei kaikkialla, ja nykyajan vaatimuksiin on kyllä panostettu. Löytyipä yläparvelta jopa shakkipelikin!

Tilat on jaettu kolmeen eri kategoriaan melutason perusteella: vihreässä on melko vapaata jutustella ja käyttää kaikenlaista vempainta, keltaisessa voi käyttää läppäriä mutta ei puhelinta, ja punaisessa on läppärin käyttökin kielletty. Nopealla vilkaisulla näyttäisi siltä, että suurin osa on keltaista aluetta. Myös alla olevan kuvan tila.

Nimensä Feeniks sai Turun yliopiston ensimmäisestä päärakennuksesta, torin kulmalla sijainneesta hotelli Phoenixista. Ja onhan tämä uusi kirjasto nyt ikään kuin noussut tuhkasta uuteen loistoon!


Kuvaa yläparvelta


OpiskelutilaEi kommentteja:

Lähetä kommentti