12.3.2015

Opintotukilakiin tullee muutos

Huomenna perjantaina 13.3. eduskunnassa järjestetään äänestys uudesta opintotukilaista. Esityksen sisältö kaikessa komeudessaan on varsin massiivinen, mutta mitä nyt olen lueskellut niin yksi pääepäkohdista opiskelijan silmin on seuraava:

"Siispä, opiskelijalla on yhteensä 55 kuukautta käytettävänä, ja opintoalaa vaihtaessa on voinut saada vaikkapa vaikkapa 9 tukikuukautta lisää, nämä nyt sitten leikattaisiin pois."
...
"Virkamiehet kertoivat poliittiselle johdolle, että näyttää siltä, että ainoa tapa toteuttaa päätös on rinnastaa yliopistoissa suoritettu kandidaatintutkinto alempaan ammattikorkeakoulututkintoon ja evätä tuki kokonaan toiselta samantasoiselta tutkinnolta. Yhtäkkiä lain tavoittelema pieni säästö muuttuikin isoksi esteeksi kaikille niille, jotka havaitsevat olevansa väärällä alalla tai haluavat uudelleenkouluttautua."
Eli ymmärtääkseni jos suoritan kandidaatin tutkinnon kemialla ja haluan sen jälkeen mennä lääkikseen, niin ennen kuin olen suorittanut kandidaattivaiheen en saa latin latia rahaa. Huoh. No, sittenpähän en palauta kanditutkielmaani :D

Huomenna eduskuntatalon edessä järjestetään mielenosoitus tätä esitystä vastaan. Toivottavasti eduskunnassa on järkityyppejä ja äänestävät vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti