9.2.2015

Onko jotain mitä haluaisit tietää?

Blogi on varsin yksinvaltiasmainen paikka jutustella, ja ajattelinkin heittää pallon nyt lukijoille: onko joitain yliopisto-, kemia-, luonnontiede-, blogiteknis- tai miksei vaikkapa Turku-aiheisia asioita, joihin et vielä ole saanut vastausta? Kysy ihmeessä vaikkapa tuohon alla olevaan kommenttikenttään postaamalla!

4 kommenttia:

  1. Millaiselle henkilölle (amisopiskelijalle) suosittelisit yliopisto-opintoja? Pitääkö olla sikahyvä ja superälykäs (ja omata supervoimia)? Kannattaako ensin käydä töissä vai hakeutua yliopistoon suoraan amiksesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Supervoimia ei tarvitse olla, eikä superälykäskään! Kaikkein tärkein ominaisuus on mielenkiinto alaan ja kemian osalta kiinnostus myös luonnontieteisiin ylipäätänsä (kun matikkaa ja fysiikkaa pitää joka tapauksessa ottaa, ellei mene biokemian puolelle). Oppimaan pystyy opettelemaan, itsellänikin oli 7 vuoden tauko opiskeluista ennen kuin tänne päätin hakea, ja oli se melkoista opettelua. Mutta homma lähtee ihan perusasioista: istut luennolla ja edessä on vihko ja kynä :)

      Töissäkäynnin laita ennen yliopistoon hakemista on vähän niin ja näin: itse en töissäkäynnin aikana oppinut kemiasta niin paljon, että olisin niillä tiedoilla saanut tarvittavat eväät pääsykokeen läpäisyyn. En lähellekään. Mutta sosiaalisia taitoja ja muuta sellaista "ei-mitattavaa" osaamista siellä kyllä saa yllin kyllin. Eli töissä käyminen ei mitenkään ole välttämätöntä ennen yliopisto-opiskelua. Lukiolaisetkin tulevat suoraan koulun penkiltä tänne :)

      TL;DR: Henkilölle, joka haluaa oppia alastaan lisää ja jota kiinnostaa se.

      Poista
  2. Koska erikoistumisala valitaan? Oletko jo itse pohtinut asiaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoistumisala tulee ymmärtääkseni vasta kandidaattivaiheen (3 v) suorittamisen jälkeen, mutta toki kannattaa pohtia sitä aiemminkin. Kun maisterivaihetta alkaa suorittaa, on Turun yliopistolla kaksi erikoistumisalaa, joista valita: orgaaninen kemia ja kemiallinen biologia tai materiaalikemia ja kemiallinen analyysi. Itse omalta osaltani kallistun jälkimmäiseen, koska siellä saa käsittääkseni enemmän hyödyntää rakastamaani elektroniikka- ja ohjelmointiosaamista :)

      Poista