26.2.2018

Helmikuun päivitys

Kuva Tuomaansillalta tänä aamuna.

Aika rientää ja kiirettä pitää. Pääsin hädin tuskin muuttamaan takaisin, kun tyttöystäväni keksi hienon keinon muuttaa yhteen niin, että säästyisimme suurimmalta vaivalta ja yhdessäolo helpottuisi huomattavasti: vaihdamme hänen naapurinsa kanssa asuntoja. Onneksi en paluumuuttoa varten purkanut tavaroita juurikaan, vaan pystytin vain kolmen näytön sisältävän datausaseman pöydälleni. Tyhjästä kämpästä on helppo muuttaa, kun on vain huonekalut muutettavana.

Pari viikkoa sitten otin osaa kasvatustieteitä opiskelevan Taru Korhosen proseminaaritutkimukseen; olin siis haastateltavana. Kysymykset liittyivät perhetaustaani ja polkuuni amiksesta yliopistoon. Tykkäsin vastata kysymyksiin, vaikka saatoinkin poiketa keskustelussa sivuraiteille useampaan otteeseen. Tämä ei kuulemma Tarua haitannut kuitenkaan, mikä oli huojentavaa kuulla, heh!

Opiskelut sujuvat omalla painollaan. Nyt on menossa maisterivaiheeseen liittyvä, 8 h päivästä vievä syventävä harjoitustyö (10 op), syventävä luentokurssi Corrosion of Metals (5 op) Åbo Akademin puolella sekä kaksi kiinan kielen kurssia (Business Chinese ja Kiinan jatkokurssi IV, yhteensä 8 op), ja jotta mielenterveyden säilyttämiselle laitettaisiin vielä lisähaastetta, on kaksi kertaa viikossa klo 16-18 ollut Tähtitieteen historia -kurssia (5 op), jonka luennoitsija Aimo Sillanpää jää eläkkeelle näillä näppäimillä. Hänellä oli viimeinen luento viime keskiviikkona, jolloin annoimme hänelle kivikasvoihin hymynpilkkeen kohottavat, raikuvat aplodit.

Kesätyöt ovat selvät tälle vuodelle. Aloitan maaliskuun 19. päivä tekemään maanantaita Uudenkaupungin Yaralla, ja kokopäivätöihin siirryn huhtikuun lopulla. Se tietää pitkää ajoa (n. 80 km per suunta), mutta ostin juuri vähän kuluttavan ja mukavan diesel-Volkkarin. Viime vuonna kävin tuolla vuoden 1987 Nissan Sunnylla, joten tämä vuoden 1998 kaakki on huomattava parannus ajomukavuuteen.

Viimeinen lomani oli vuoden 2016 joulukuussa, joten nyt kun tämä jatkumo jatkuu ja ensi vuodesta eli graduvuodesta tulee melko kiireinen ja raskas, niin saan toivottavasti levättyä vähän tämän vuoden joulukuun lopussa. Se onkin ensimmäinen loma kahteen vuoteen.

2 kommenttia: