13.9.2016

Ratkaisu taisteluun systeemiä vastaan: voitto kotiin!


Kävin systeemiä vastaan taistelua ja VOITIN.

Postaus on jatkoa aikaisemmalle kirjoitukselleni, jossa kirjoitin eduskunnan oikeusasiamiehelle tekemästäni kantelusta. Koin siis viime vuonna Turun sosiaalitoimen harjoittaman mielivaltaisuuden epäoikeudenmukaiseksi ja valitin heille. Heidän mielestään toimivat oikein, kun antoivat yhden kuukauden aikaa muuttaa pois asunnostani ja hankkia edullisempi kämppä. Tästä alkoi paperisota, joka eskaloitui eduskunnan oikeusasiamiehen kanteluun, jolta tuli langettava päätös sosiaalitoimelle.

Vielä viime vuonna he toimivat mielestään oikein, mutta nyt heiltä tulleessa paperissa lukee tuo yllä oleva "pahoittelen toimeentulotukiasiassasi kokemaasi epäoikeudenmukaisuutta". Tuo on mielestäni epäanteeksipyyntö, sillä siinä viitataan vain minun kokemaani epäoikeudenmukaisuuden tunteeseen eikä oikeasti pahoitella epäoikeudenmukaista, objektiivisesti todettua mielivaltaisesti harjoitettua vallankäyttöä asiakasta kohtaan ("Pahoittelen toimeentulotukiasiassasi harjoittamaamme epäoikeudenmukaisuutta."). No, samapa tuo, saan nyt siis 316 euroa sosiaalitoimelta.

Asia oli siis se, että pyysin tukea kesäajalle, ja he suostuivat maksamaan vain yhden kuukauden (kesäkuun) vuokran kokonaisuudessaan. Heinä- ja elokuulta he maksoivat vain soluasunnon vuokraa vastaavan summan, vaikka heidän ohjeistuksessaan lukee, että täytyy antaa kolme kuukautta aikaa järjestää asunto eli heidän olisi pitänyt maksaa täydet vuokrat nuo kaikki kesäkuukaudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti