Yliopisto-opiskelussa ollaan aika teoriapainoitteisella alueella koko ajan, ja sen vuoksi olenkin tässä mietiskellyt, että mikä mahtoi olla kaikkein tärkein asia minkä labrakoulussa opin, näin kemian yliopisto-opiskelua ajatellen.
Täytyy sanoa, että täällä eniten vastaan tuleva eli toisin sanoen tärkein asia oli varmasti kvanttimekaaninen atomimalli. Eli sigma- ja pii-sidokset, Hundin laki ja Paulin kieltosääntö jne. Ne ovat mukana täällä yliopistossa kemian perusteissa, ja orgaanisessa kemiassa ne ovat tällä hetkellä miltei pääosassa. Bohrin atomimalli (siis se, missä on niitä pisteitä piirretty eri elektronikuorille) on vain apuväline täällä, mutta kaikki perustuu oikeasti tähän modernimpaan kvanttimekaaniseen tarkastelumalliin. Kemia on pohjimmiltaan elektronien siirtoa paikasta toiseen, ja koska elektronit ovat oikeasti melko jännällä tavalla atomin ympärillä, niin niihin kannattaa panostaa. Itse en labrakoulussa ymmärtänyt paljonkaan niistä kun en tiennyt mihin niitä käytetään, mutta kyllä sitten kun ne tulivat täällä vastaan, niin palikat loksahtelivat kohdalleen ja sain ajatuksesta kiinni.
Vielä muistin virkistykseksi Bohrin atomimalli:
Ja kvanttimekaaninen:
Muille amiksille, joilla on tavoitteena yliopisto-opiskelu: opiskelkaa ne teidän alan kaikkein teoreettisimmat ja hankalimmat asiat kunnolla, niitä tulee varmasti yllin kyllin oman alanne yliopisto-opiskelussa! :D
Mitäs aineita blogin lukijat opiskelevat?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti