6.1.2015

Pieni elämänmuutosOlen ollut jo pitkään huolestunut omasta netinkäytöstäni. Tein nettiaddiktiotestin ja sain 48 %, mikä tarkoittaa että on olemassa riski, että internet haittaa jokapäiväistä elämääni.

Työelämässä ollessani oli päivän päätteeksi mitä hienointa heittää vaatteet naulaan ja päästä rentoutumaan netin äärelle. Silloin se ei haitannut, koska netinkäytölle ei ollut kilpailijoita: työasiat jäivät töihin, ja vapaa-aika oli oikeasti vapaa-aikaa. Sama käytös on jatkunut opiskeluelämään, ja huomaan usein että olen mieluummin keskustelufoorumeilla ja Facebookissa kuin opiskelemassa. Nyt iso osa tästä lomastakin on uponnut nettiin, ja tunnen itseni erittäin saamattomaksi. Ärsyttävää.

Nyt onkin muutoksen aika. Otin itseäni niskasta kiinni ja toimin seuraavasti:
- laitoin päätietokoneeni myyntiin
- laitoin tietokonepöytäni palasiksi
- irtisanoin nettiliittymäni (kyllä!!!)
- kävin ostamassa oikean työpöydän kirppikseltä
- kouluhommat tulostan, ja jos jotain täytyy kirjoittaa, niin siihen on olemassa Windows 2000 -läppäri, jolla ei pääse nettiin

Aiemmin pöytä oli tämän näköinen:


Ja nyt tällainen:Nyt on pöytätilaa muullekin kuin näppäimistölle, ja kouluhommia saa tehtyä paremmin. Yliopistoaikana minulla ei oikeastaan olekaan ollut minkäänlaista varsinaista kirjoitustasoa. Nytpä on.

Olen siirtynyt ATK-askeesiin.

On minulla vaativampiin tehtäviin vielä tällainen uudenaikainen tuplaydinläppäri, ja jos tarvitsen nettiä, niin voin jakaa Android-puhelimestani nettiyhteyden. Facebookista pysyn uloskirjautuneena.

4 kommenttia:

 1. Miten ATK-askeesiin siirtyminen on sujunut? Onko tullut vieroitusoireita, entä onko opiskelu tehostunut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin on sujunut, kiitos kysymästä :) Ei tee yhtään niin tiukkaa mitä aluksi arvelin! Sen Facebookin kun saa siitä nenän edestä pois niin ei sitä pian edes kaipaa. Tätä on harjoiteltu mm. somettoman viikon kanssa tuossa kesällä, ja silloinkin oli melko helppo jättää Face. Jos yhtään näyttää siltä että netti haittaa opiskeluita, niin siitä vaan tietokone kaappiin, suosittelen :)

   Poista
 2. Mistä tekemäsi testin mahtaa löytää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä: http://www.paihdelinkki.fi/fi/testit-ja-laskurit/netinkaytto/nettiriippuvuustesti-iat

   Poista