29.10.2017

Vaihdossa: välikoeviikot alkavat

Edellinen osa: 29.10.2017 – McDonald'sin nimi muuttuu!

Nappasin kuvan kävelyretkeltä tänään. Tästä on muutama sata metriä asuntolaan.

Nyt alkaa olla puolet lusittu koko vaihtoajasta. Tässä nivelvaiheessa tuleekin keskivaiheen aika eli toisin sanoen välikokeet alkavat. Ymmärrys- ja kuuntelukurssin välikokeet pidetään ensi viikolla ja puhekurssin koe on sitä seuraavalla. Olenkin tänä viikonloppuna lukenut hartaasti ymmärryskurssin koealuetta (5 kappaletta) ja kuunnellut kuuntelukurssin CD:tä. Kyllä se varmaan tästä, vaikka aluksi ajattelin, ettei kuuntelukurssista tule yhtään mitään.

Puhekurssilla pidetään esitelmä jostain seuraavista aiheista: ilmanala, liikennemuoto, ruokalaji, paikka tai harrastus. Minulla oli hyviä mielikuvia siitä, mistä pidän, mutta tuossa on rajoituksena se, että uusia sanoja ei saa tulla liikaa. Pidän siis mitä luultavimmin Suomesta, koska se on melko helppo aihe. Esitys sitten taas ei välttämättä ole niin helppo, mutta katsotaan. PowerPoint-kalvot ovat onneksi tukena.

Kokeiden läpäisyyn täytyy olla tietääkseni 60 % oikein, jos Shenzhenin yliopisto käyttää samaa arvostelua kuin muut yliopistot. Tämä on kovempi arvostelu kuin Suomen yliopistoissa, koska Suomessa täytyy olla vain 50 %.

Ai niin, nyt kun Suomessa siirrettiin kelloja taas kesään päin, niin Kiinassa ei. Vuosina 1986–1991 Kiina kokeili tämän ajan kanssa pelailua, mutta lopetti sitten, ehkäpä ikihyviksi. Nyt aikaero Suomeen on siis talvisin 6 tuntia kesän 5 tunnin sijaan, ja mielestäni tämän eron kanssa on helpompi puljata, sillä kuusi tuntia taaksepäin on paljon mielekkäämpää ajatella kuin viisi.

Seuraava osa: 4.11.2017 – Kuuntelukurssin välikoe ja Ikea-reissu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti