9.10.2017

Vaihdossa: kouluruokailu

Edellinen osa: 9.10.2017 – Shenzhen, puutarhakaupunki

Ajattelin kirjoittaa sanasen kouluruokailusta. Täällä on samantapainen järjestelmä kuin Suomessa, eli kouluruoka maksetaan opiskelijakortilla, johon ladataan rahaa. Rahan lataaminen tapahtuu koulun alueella olevassa pankissa.

Ruokailu maksaa alimmillaan muutaman yuanin (joitain kymmeniä senttejä), mutta normaalihinta pyörii siinä euron paikkeilla. Mitä sillä saa? Antaa kuvan puhua puolestaan:

Tämä kattaus oli 8,60 yuania eli reilu yhden euron.

Tavaraa on yleensä enemmän kuin jaksaa syödä. Lihat ovat järjestään todella luisia, eli täällä ei eritellä luuta lihasta, vaan noita paloja närpitään puikkojen avulla suuhun. Otin myös kerran kananugetteja, mutta ei tule kyllä enää sen kerran jälkeen ostettua. Sanotaanko vaikka näin, että Suomessa meidän nugeteissa ei ole mitään vikaa näihin verrattuna. Nivelet luisuivat hampaiden välissä ja luut raksuivat, kun söi noita kylmiä kanapalleroita.

Vaikka hinta on huokea, pitää tokaista, että tulee kyllä Assarin ullakkoa ikävä. Odotan sitä, että pääsen tammikuussa sitten syömään härkätortillaa ja muita herkkuja. Riisiä en ehkä ihan heti ota.

P.S. Tämä ei ollut maksettu mainos, vaan kaihon luomaa fantasiointia :D

Seuraava osa: 9.10.2017 – Ensimmäinen tuote Taobaosta saapui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti