2.11.2016

QWERTY-näppiksen rakentelua (Huawei P8 Lite)Olen kyllästynyt siihen, että markkinoilta on hävinnyt hyvät fyysisen näppäimistön sisältävät puhelinmallit TÄYSIN. No, kun asian laita on tämän näköinen, niin ei siinä auta muu kuin alkaa itse tekemään. Projekti ei ollut kovinkaan kallis, joten suosittelen kaikille fyysisen näppiksen haluaville tällaista pientä näpertelyä! Itse selvisin 20 eurolla, mutta tällä hetkellä projektin selättää alle 30 €:lla. Tuleehan siitä ruma ja kolossaalisen suuri kuin mikä, mutta ainakin on sitten fyysinen näppis! :D

Puhelinmallina on Huawei P8 Lite, jonka kamera sattuu olemaan näppiskuorelle edullisesti tuolla kulmassa, jolloin kameran näkymää ei estä mitään, kun kuorta liu'uttaa.

Tarvikkeet:
Dremel tai muu pienoispora
Liimaa
Ruuvimeisseli

Hankinnat:
iPhone 6:n näppiskuori: ~18,50 € (itse tosin ostin AliExpressistä vielä kuukausi sitten 11 €:lla)
Huawei P8 Liten kuoret, 2 kpl, ~5 €
Skanditarrat, ~4 €

Aloitetaan, eli leikkaa skanditarrat irti ja laita ne esim. kuvassa näkyvällä tavalla.


Revi taustatarra pois, jolloin alta paljastuu ruuvit. Ruuvaa tuo päällikuori pois.


Tässä puhelin on jo sovitettuna P8 Liten kuoreen.

Kuoret tulevat hieman näppiksen yli, joten kuoria täytyy nyt hieman madaltaa. Dremelin pyörölaikka uppoaa muoviin kuin veitsi vanhaan mummoon.
Istuta iPhonen näppiskuori toiseen Huawein kuoreen ja tee pienellä poralla reiät samoihin paikkoihin. Ja muista ottaa Huawein kuoresta se alumiininen takalevy pois paksuntamasta kuorta.


Siisti Huawein kuoren reikiä hieman pienporalla ja katso, että saat istutettua ruuvit kuoren tasoon ja ruuvaa kuori sitten paikoilleen.


Laittele muutamat pisarat liimaa laidoiltaan dremelöityyn alakuoreen ja istuta näppis sitten siihen.Se on sitten siinä! Nyt vaan tarvitaan se kännykkä. Kävin Elisa Shopitissa Turun Skanssissa ja pyysin että voisinko kokeilla, mutta heillä ei ollut moista sovituskappaletta siellä, eivätkä kuulemma voineet ottaa näytekappalettakaan siitä telineestä, koska muuten hälytykset olisivat pärähtäneet päälle. No, kaverillani on tällainen joten vaivaan häntä sitten!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti