13.10.2015

Kamalin labratyö

Linnunpesässä istuva kolmikaulapullo, jossa on kiinni pystyjäähdyttäjä (keskellä) ja tiputussuppilo. Punertavassa litkussa on mm. eetteriä, Grignardin reagenssia ja butyylibentsoaattia.


Nyt on laboratoriohommat kovassa vauhdissa: neljäs työ menossa. Tällä hetkellä on menossa esteröinti ja Grignardin reaktio -niminen työ, joka on ollut henkisesti raskas paketti :D Tänään on kolmas päivä labrassa ja olen kiitollinen siitä, että kaikki on mennyt ainakin osapuilleen putkeen, mitä nyt kaasukromatogrammi näytti vähän oudolta. Grignardin reaktion kanssa täytyy olla varovainen, että reaktioastiaan ei joudu lainkaan vettä tai kosteutta, ja tämän vuoksi lasiastioita uunitetaankin pari tuntia 110 Celsius-asteessa ennen reaktion käynnistämistä.

Toinenkin kaveri tekee samaa työtä ja on samassa vaiheessa, ja hänellä hommat ovat menneet paremmin kuin itselläni. Sparraamme toisiamme henkisesti aina seuraaviin koitoksiin, kun aloittelemme seuraavaa työvaihetta. Tässä on ollut paljon uuden oppimista, esim. pyöröhaihduttaja ja alipainetislaus.

Mutta paras oli, kun yksi kaveri vetäisi koko työn reilussa puolessatoista päivässä, en tajua miten se on mahdollista eikä kukaan muukaan käsitä! :D

Huh huh, tänään on sitten viimeinen päivä tätä nannaa! Suodatusta, uudelleenkiteytystä, pyöröhaihdutusta ja IR-spektrometriaa, ja sitten se on ohi! Ei ikinä enää Grignardin reaktioita, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti