27.10.2015

Nauru lakkaa. Hymyt hyytyvät.

Tenttiviikko, jälleen. Tai siis tenttikaksiviikkoinen. Heti kärkeen viime viikolla oli lineaarialgebran ensimmäinen välikoe, joka meni melko hyvin. Sitten astrobiologian tentti, mikä meni hieman huonommin, mutta uskoisin pääseväni läpi. Sen jälkeen oli vuorossa spektroskopian perusteet, josta luulisin pääseväni läpi. Tänään oli sitten viimeinen tentti tältä erää eli orgaanisen kemian aineopintojen välikoe. Se olikin vähän jännempi...

Uskoisin, että alle puolet osallistujista pääsee välikokeesta läpi. Itse en. Kurssi on siitä mielenkiintoinen, että opettaja on tähän mennessä esitellyt kymmeniä eri reaktioita, mitkä... no, täytyy vain muistaa liuottimineen kaikkineen. Olen lueskellut masterorganicchemistry.com-sivustoa saadakseni reaktioista irti sen logiikan, mitä opettaja ei kerro tai käy läpi todella ylimalkaisesti. Osa demoista on ollut reaktioita, joista ei löydy tietoa luentodioista, kirjasta eikä niitä esitellä luennoillakaan. Välikokeessa oli vielä sellainen hauska yllätys, että viimeistä reaktiota en ollut nähnyt tätä ennen ikinä missään, vaikka tankkasin reaktio-oppia vaikka kuinka ennen koetta.

Muidenkin opiskelijoiden kommentit olivat samoja, tosin ei välttämättä näin salonkikelpoisia kuin mitä tähän kirjoitin.

2 kommenttia:

 1. Hei, aion hakea ensi keväänä yliopistoon, pohjalla pelkkä ammattitutkinto. Mulla on ihan irrationaalisia pelkoja siitä, että hakupaperini heitetään roskikseen yliopistolla, kun he huomaavat, että olen "pelkkä amis". :D Miten saisin itsevarmuutta ja pääsisin näiden typerin pelkojen yli ?
  Pakko sanoa vielä isot kiitokset tästä blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti heitetä! :) Yliopistoilla on velvollisuus käydä läpi kaikki hakemukset asiallisesti. Sillä tavoin itse ja muutkin kaverini pääsivät yliopistoon, eli opintopolku.fi-sivuston kautta laitat keväällä hakemuksen, ja sitten yliopistolle pitää laittaa menemään tutkintotodistus. Jo sen perusteella sinun pitäisi saada kutsu pääsykokeeseen.

   Miten itsevarmuutta? Ole siis ylpeä itsestäsi, ja tiedä se että jos pärjäät yliopistossa, niin ei ole mitään paikkaa johon et pystyisi mukautumaan. Älä ajattele itseäsi pelkkänä amiksena (vaikkei se mitenkään paha asia olekaan!), vaan ajattele itseäsi tulevana akateemisena amiksena! 8-) Mihin tiedekuntaan haet ja mikä ammattinimike sulla on?

   Poista