28.1.2019

Kiinantulkkina rehtoreille ja virkamiehille



Kolmen ja puolen vuoden kiinanopintojen kulminaatiopiste takana, olin nimittäin viime maanantaista keskiviikkoon meidän suomalaisten puolen tulkkina kiinalaisdelegaatiolle, joka kuuluu Kiinan opetusministeriön alaisuuteen.

Ensimmäinen päivä meni Turussa, toinen Salossa ja tänään oltiin vielä Turussa, jossa tehtiin yhteenveto projektista ja suunnitelmista Turun korkeakoulujen rehtoraatin kanssa.

Yksi mieleenpainuvimmista kohtaamisista oli Salossa käyminen. Siellä oli panostettu loistavasti vierailuun, esim. tangossa liehuivat molempien maiden liput, käteen lyötiin kiinankielisiä esitteitä ja kaiken lisäksi esittelijät olivat opiskelleet ulkoa kiinalaisia sanoja ja fraaseja (joiden lausuminenkin sujui loistavasti!). Tuli todella hyvä mieli kiinalaisten puolesta, kun asiat oli järjestetty näin hienosti.

Kiinalaiset olivat todella otettuja suomalaisten vieraanvaraisuudesta, ja lisäksi tykkäsivät Suomen luonnosta. Hyvin osuivat kelitkin kohdalle, kun saivat nähdäkseen koskematonta lunta.

Ilma oli hyytävä, mutta vastaanotto uskomattoman lämmin.

Itselleni tämä oli opettavainen kokemus siinä mielessä, että huomasin tarvitsevani vielä harjoitusta virkamieskielen kanssa. N. 200 sanaa merkkasin sanakirjaan tänä aikana, eli ne haltuun niin on taas vähän parempi kielen kanssa.

Kiitokset tästä mahdollisuudesta kuuluvat opettajalleni Wenli Zhulle ja rehtorin neuvonantajalle Mika Tirroselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti