19.12.2017

Vaihdossa: niin kylmää, että lattia pamahti

Edellinen osa: 17.12.2017 – Vaihdon kylmin päivä

Kylmät ilmat jatkuvat. Vaihto-opiskelijoiden asuntolassa ei tosiaan ole minkäänlaista lämmitystä, joten koko rakennus viilenee koko ajan ilmojen myötä. Tänään aamulla koneella ollessani kuulin ihmeellistä rasahtelua sängyn alta, mutta en ollut varma, mikä sen aiheutti. Katsoessani kuitenkin sängyn alle huomasin, että lattia oli kuprulla tuosta kohdasta. Hommassa käy lämpökutistumisen vuoksi näin (ylempi kerros on siis laattakerros ja alempi betonikerros).


Koulusta palatessani kävi lopulta niin, että koko lattia pamahti. Olin sängyssä, kun kuulin kovan pamauksen ja huomasin, että laatat olivat nousseet vielä korkeammalle, ja nyt lattiassa oli jo reikä laattojen välissä.


Tämä on melko eksoottista, sillä Suomessa tällaista ei pääse juurikaan tapahtumaan materiaalien oikean valinnan ja melko vähän vaihtelevan sisälämpötilan ansiosta. Tämä koko rakennus on täynnä railoja, ja tuohon seinässä olevaan railoon loukkasin kynteni kun liu'utin kättäni seinässä ja kynsi tökkäsi kiinni.

Nyt joudun muuttamaan tästä kämpästä, mutta onneksi huone on varattuna samasta kerroksesta. On se silti melko ankeaa muuttaa kuukauden vuoksi, kun kaikki tavarani ovat täällä aivan levällään.

Seuraava osa: 23.12.2017 – Uusi huone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti