15.12.2018

300 opintopistettä tuli täyteen

Nyt se tapahtui: 300 opintopistettä tuli täyteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisin laittaa valmistumishakemuksen sisään, vaan vielä täytyy kirjoittaa gradu (jota olen tällä hetkellä kirjoitellut sen 2 sivua) ja suorittaa erikoistyö. Lisäksi muutamia syventäviä kursseja pitää vielä suorittaa.

Analytical Separation Techniques -kurssin uusintatentti meni huonosti. Sain siitä ensimmäisestä siis kolmosen ja menin korottamaan, mutta kuinkas kävikään -- tuli kakkonen! Laskutehtävä meni aivan penkin alle, vaikka kaikki palapelin palaset olivat käsissäni. Aloin sooloilemaan ja koko tehtävä meni nollille. Opettajakin tuli kertomaan, että olen kyllä kämmäämisen mestari, johon yhdyin sataprosenttisesti :D

Gradua varten tekemäni labratyöt ovat tuottaneet tuloksia, mutta niissä on hyvin vähän järkeä. Kuulin kuitenkin, että Saksassa tehdyissä mittauksissa oli siellä päässä eräässä instrumentissa vika, jota he nyt selvittelevät kuumeisesti. Tulosten epäloogisuus johtunee siis tästä. Odottelemme.

Ruotsiin lähetimme näytteitä käsiteltäväksi joulun ajaksi. Kävimme graduohjaajan ja tohtoriopiskelijan kanssa Ruotsissa eräässä laitoksessa mittailemassa näytteitämme, ja tämä oli varsin onnistunut reissu.

Advanced Intermediate Chinese I -kurssista tuli vitonen. Vitosta lähdin hakemaan ja sen sain, mikä oli todella kiva juttu. Kiinaa on nyt 67 opintopistettä, ja kaikista on tullut vitonen. Sentään jokin menee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti