24.6.2018

Neljäs vuosi paketissa

Yliopiston toiseksi viimeinen vuosi eli neljäs on nyt paketissa. Tähän vuoteen mahtui vaihtoreissu Kiinan Shenzhenissä, jonka jälkeen otin seuraavat kurssit:

Tähtitieteen historia, 5 op
Corrosion of Metals (Åbo Akademi), 5 op
Kiinan jatkokurssi IV, 2 op
Liike-elämän kiinan kurssi, 2 op
Röntgendiffraktiomenetelmien laboratoriokurssi, 4 op
Experimental techniques for materials characterization, 5 op

Ja lopuksi materiaalikemian ja kemiallisen analyysin syventävien opintojen harjoitustyöt (10 op), jonka raportti paistui viimevuotisen kandilabraraportin tapaan 50-sivuiseksi hirviöksi. No, se on nyt palautettu ja opintopisteet ovat tilillä. Opintopisteitä tuli tälle vuodelle 73.

Alkukesästä oli todella kova stressi (minkä johdosta en tännekään paljoa kirjoitellut), koska oli samaan aikaan labrat, raportit, kurssit, kesätyöt, kahden auton korjaukset ja muut mukavat. Nyt hommat ovat kuitenkin jo helpottaneet, mitä nyt tuota autonräppänää pitäisi korjailla tässä.

Viime vuoden kesäautoni, Nissan Sunny '87:n, sain myytyä muutamalle nuorelle kaverille, jotka rikkoivat auton samana iltana tähän kuntoon:


No, sain rahat kaarasta, joten elämä jatkuu.

Kesä menee kesätöissä Yaralla, kuten viime vuonnakin. Tänä vuonna on kuitenkin mielenkiintoisempi meininki, sillä tehtaanjohtaja pestasi minut esittelemään paikkoja 30 kiinalaisasiakkaalle heinäkuun lopulla. Vähän meinaa hirvittää, mutta kaipa siitä selvitään.

Syksy tulee alkamaan vauhdikkaasti, koska lokakuussa gradun merkeissä suuntaan Ruotsin Uumajaan. Onneksi peli on selvä kaiken osalta, joten on helppo lähteä toteuttamaan projektia. Paha juttu on vain se, että filosofian maisterin tutkinnon osana kuuluu lukea syventäviä luentokursseja 36-40 opintopisteen verran, ja tällä hetkellä olen suorittanut niitä vain 14 op:n verran. Ensi vuonna täytyy siis käydä miltei kaikki syventävät luentokurssit, mitä opinahjolla on tarjota.

Mutta kaipa siitäkin selvitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti