4.12.2015

Tenttejä ja uusi ravintola!

Tentit lähestyvät uhkaavasti, tai no suoraan sanottuna ne alkavat heti maanantaina! Ruotsin kirjallinen ja orgaanisen kemian tentit ovat peräjälkeen maanantaina klo 12:sta eteenpäin. Keskiviikkona oli ruotsin suullinen tentti, joka meni mielestäni ihan hyvin. Hyvää arvosanaa en tavoittele, vaan toivon vain, että pääsisin läpi. Tämä virkamiesruotsi on ollut kyllä ylivoimaisesti hauskin ja paras ruotsin kurssi ikinä! Opettaja on todella mukava ja tunneilla on ollut hauskaa, eivätkä luennot ole tylsiä kalvosulkeisia vaan opettaja laittaa meidät oikeasti tekemään asioita ja puhumaan. Hän on kotoisin ydin-Tukholmasta, ja sen tietynlaisen iloisen ruotsalaisuuden huomaa hänen positiivisesta olemuksestaan. Kyselin häneltä tuossa, että minkälaista oli muuttaa 1980-luvulla Suomeen, kun suomalaiset ovat varsin erilaisia sosiaalisessa kanssakäymisessä kuin länsinaapurimme, johon hän vastasi että ensimmäinen puolivuotinen oli todella rankka. Tuli kyllä surullinen olo hänen puolestaan ja mietin, että ei varmasti ole ainut, jolle tämä kulttuurishokki on iskenyt niin kovaa. Onneksi nykyään meno on hieman erilaista kuin 1980-luvulla, jolloin ei varmasti oltu kuullutkaan esim. smalltalkista.

Tämä opettaja on palauttanut uskoni ruotsiin, ja saattaapa käydä vielä niinkin, että ylitän itseni ja otan keväällä kahden opintopisteen ylimääräisen ruotsin småprat-kurssin, jossa ei ole tenttiä lainkaan! Huh huh! Epämukavuusalue!

Kiinan sanakoe oli eilen, tosin se saatiin mukaan kotiin koska opettaja unohti pitää sen tunnin lopuksi :D Hän tosin sanoi, että

芬兰人很诚实!
(Fēnlán rén hěn chéngshí!)

Eli

Suomalaiset ovat rehellisiä!

Tämä oli mukava kuulla; luotto suomalaisiin on siis kova!

Asiasta toiseen: kolmisen vuotta remontissa ollut luonnontieteiden talo Agora avattiin juuri, ja siellä toimii nyt myös uusi Unican ravintola, Galilei! Kyseinen paikka on erittäin hyvä niin sijainniltaan kuin tiloiltaan: kahdentoista aikaan kaikkien muiden paikkojen ollessa aivan täynnä satojen metrien jonoineen, on Galileista nyt löytynyt aina tyhjä pöytä! Loistava paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti