19.8.2015

Kesäloman hommia: reissu Savo-Karjalaan

Tuossa parisen viikkoa takaperin tein muutaman päivän reissun Lappeenrantaan, josta matka jatkui Puumalan kautta Savonlinnaan, sieltä Punkaharjulle ja takaisin Lappeenrantaan. Kelit olivat parhaat mahdolliset, ja mikä parasta: tuli tuo Kaakkois-Suomikin koluttua.
Matka meni jälleen rattoisasti vanhalla kunnon vuoden 1995 Volkswagen Golfilla, joka puksutti menemään kuin vettä vaan. Matkan nähtävyyksiä olivat mm. Imatrankosken padon avaaminen (musiikin säestämänä!), idyllinen Punkaharjun harjualue, Puumalan silta yöllä, Savonlinnan Olavinlinna sekä yleisesti koko upea järvi-Suomi.

Lappeenrannan satamassa vedin Vety-nimisen lihapiirakan, joka laittoi kyllä makunystyrät hamuamaan kyseistä jumalten herkkua vielä vastedeskin. Marttojen vohveleista nyt puhumattakaan... Itku meinaa tulla kun ajatteleekin noita herkkuja. Karjalaiset osaavat kyllä nuo syömishommat, se täytyy myöntää!

Matkan toisena päivänä iski Arska-maratonin jälkeinen vireystilan lasku ja olin aivan väsynyt koko päivän. Oli kyllä mukava, kun rempseät lappeenrantalaiset tulivat jutustelemaan niitä näitä, mutta tuona päivänä otti kyllä voimille ja pahasti.

Ohessa muutamat kuvat matkalta.


Olavinlinna.

Olavinlinnan edustaa.

Puumalan silta.

Lappeenrantalainen sorsa.

Lapinjärvi.

Lapinjärvi.

Vety. Suolaisten herkkujen kuningas.

Marttojen vohveli. Kermavaahto on kunnon tavaraa. Koko lätty oli niin suussasulava kaloripommi, että tällaista ei kansanterveydellisistä syistä uskaltaisi joka päivä syödä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti