1.7.2015

Lääkiksen pääsykoe: ei voittoa

Nyt on viimeinenkin pinnistys ohi. Lääkiksen valintakokeesta tuli tulokset:Varasija nro 171 157.
(päiv. 8.7.)Eli ei siis lähelläkään sisäänpääsyä. Pari kaveria kemialta pääsi sisään, ja täytyy sanoa että ansaitusti pääsivätkin - ovat huippufiksuja henkilöitä. Kovat onnittelut heille! Erityisen ylpeä olen eräästä, joka pääsi sisään ilman valmennuskurssia ja rykäisi kaiken pääsykoerumban ohella loistoarvosanat kemiallakin!

Omaa valintakoepistemäärää ei saanut enää tänä vuonna katsottua lääkiksen rakennuksen ovesta, vaan pisteet saa tietää ostamalla kokeen kopion itselleen (tosin luin juuri, että Opetushallitukselta tulee jokin kirje, ehkä sieltäkin selviää?). Ikävä homma on se, että kopio maksaa tänä vuonna 20 €, kun viime vuonna se oli 10 €. Yliopisto on keksinyt loistavan tulonlähteen, kun joku fiksu mutta tiedonjanoisten, köyhien opiskelijoiden ahdingosta elämäniloa ammentava ahne henkilö on päättänyt että ei enää näytetä ovessa muuta kuin sisäänpäässeiden listan. Pirullista! No, oli se paperipinkka pakko käydä ostamassa jotta sain tietää oman pistemääräni.

Tässä hieman analyysia menestyksestäni.

Valintakoematematiikkaa omista hauistani
2014
2015
Maksimipistemäärä
128
131
Sisäänpääsyraja (raakapisteet)
63,5
58,25
Tehtävistä oikein
31,4 %
35,5 %
Omat raakapisteeni
40,25
46,50
Raakapisteet sisäänpääsyrajasta
63,4 %
79,9 %
Puuttuvat pisteet
23,25
11,75
Puuttuvat pisteet sisäänpääsyrajasta
36,6 %
20,1 %

(raakapisterajat Älyvuodosta)

Taulukosta voi bongata, että trendi kielii sisäänpääsyrajan lähestyvän: parannusta edelliskertaan sisäänpääsyrajan saavuttamisessa on huimat 26 %! Nopealla excelöinnillä analysoin, että sisäänpääsyraja saavutettaisiin tätä menoa tammikuussa 2017! Mutta kannattanee varautua siihen, että pistemäärän nousu ei ole ehkä aivan lineaarinen... Ja hakukiintiötkin kokevat nyt ensi vuonna muutoksen: me opiskelupaikan jo omaavat tulemme olemaan pienemmässä kiintiössä (65 % paikoista varataan ensikertalaisille), joten kamppailu käy yhä tiukemmaksi!

Odotukseni sisäänpääsemättömyydestä pitivät tänä vuonna kutinsa, joten en pudonnut korkealta. Henkisesti olin valmistautunutkin jatkamaan kemialla. Mielenkiintoiset ja suhteellisen vapaat opinnot saavat siis jatkoa, ihan jees!

Ensi vuonna aloitan lääkiksen kokeeseen petraamisen kyllä aikaisemmin, tänä vuonna meni hieman liian myöhäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti