14.2.2017

Kemian laitos ei ole kaavoihinsa kangistunut...

...toisin kuin joskus ajattelin. Tänä keväänä, kun hommaa on ollut enemmän kuin riittävästi, pääsimme purkamaan tuntojamme kemian tavoiteaikataulusta vastaaville opettajille, ja he ottivat sen hyvin vastaan ja veivät eteenpäin johtoryhmän käsiteltäväksi. Esim. LuK-tutkielman aikataulu on todella tiukka ja siihen päälle vielä muut kurssit, niin me opiskelijat olimme yhtä mieltä siitä, että harva onnistuu tässä. Tutkielman esityksen siirtoa ehdotettiin, mutta se tuli niin lyhyellä varoitusajalla, että sitä ei voitu tehdä.

Onneksi eräällä kurssilla saimme yhdessä opettajan kanssa neuvoteltua parhaan suoritustavan: aluksi aikataulussa oli pitkän pitkä esitys sijoitettuna jonnekin pahaan kohtaan tässä parin viikon sisällä, kun pitäisi kirjoittaa tutkielmaa samaan aikaan, mutta se siirrettiin sitten toukokuulle (jolloin tutkielmien kirjoittaminen on ohi). No, tämä kun ei kaikille opiskelijoille sopinutkaan, kun porukka on menossa töihin, niin sovimme sitten, että esitykset tehdään PowerPoint-kalvoina nettiin ja sieltä saa sitten itse kukin käydä lukemassa ne.

Olin suunnattoman tyytyväinen tähän ratkaisuun, koska se purki paineita tästä tutkielmankirjoitusajasta. Kemian laitos ei olekaan aivan kaavoihinsa kangistunut, vaan neuvotteluvaraa on. Selvästi arvostavat opiskelijoitaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti