15.10.2016

Kakkua ja kiinalaisia

Väittelijänä Nianxing Wang, kustoksena professori Carita Kvarnström ja vastaväittelijänä professori Barbara Palys Varsovan yliopistosta.


Eilen oli hieno päivä. Menin yliopistolle itsekkäistä syistä, kemian laitoksella oli nimittäin väitöstilaisuus, ja kuten väitöstilaisuuksien jälkeen aina, oli tarjolla kakkua. Menin kuuntelemaan väitöstä, joka paljastuikin itse asiassa melko mielenkiintoiseksi. Aiemmin näistä ei oikein ymmärtänyt mitään, eikä varsinkaan 10 vuotta sitten kun kävin moisessa viimeksi, mutta tällä kertaa asia liippasi melko läheltä viimeistä labratyötäni. Väittelijä esitteli työnsä todella hyvin ja puolusti väitöstään myös loistavasti.

Salissa oli paljon Nianxingin kiinalaisia tuttuja. He olivat ystävällisiä, ja kysyttyäni kiinaksi "voiko tähän istua?" (可以不可以坐在这儿? [kěyǐ bu kěyǐ zuò zài zhèr?]) hieman yllättyneitä, joku siinä takana sanoikin selvällä kiinan kielellä, että "hän puhuu kiinaa!" :D

Kuten aina, mainostan nytkin tätä kieltä eli jos haluat opiskella jotain uutta kieltä, niin kannattaa valita kiina. Siitä on ollut itselleni todella paljon hyötyä ja olen saanut sillä aivan uusia tuttavuuksia.

Tilaisuus kesti n. 45 minuuttia, jonka jälkeen mentiin syömään herkullista kermakakkua. En kehdannut mennä onnittelemaan kuitenkaan sankaria, sillä en ole puhunut hänen kanssaan aiemmin, ja hän oli koko ajan muiden seurassa. Huonoja tekosyitä, mutta nämä ova näitä Finnish nightmares -juttuja! D:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti