10.7.2016

Kemistien työllisyys -katsaus, heinäkuu 2016

Ajattelin alkaa kirjoittamaan kemistien työllisyysnäkymistä muutaman kuukauden välein. Asia on mielenkiintoinen itselleni ja luultavasti kaikille niille, jotka haluavat lähteä opiskelemaan tätä alaa.

Monissa virallisissa työllisyyskatsauksissa on toitotettu, että työtilanne on hyvä, mutta onko se oikeasti? Kemistien työllistyminen -seminaarista muistan, että kemistiksi opiskelleita on työllistynyt jokseenkin moniin eri työtehtäviin, mutta mukana oli myös mm. trukkikuski ja varastomies. Nämä eivät ihan vastaa välttämättä sitä, miksi kemisti haluaisi työllistyä.

Pönötystilaisuuksien korulauseet jäävät nyt kuitenkin unholaan, sillä teemme kierroksen mol.fi-, monster.fi- ja oikotie.fi-sivustoilla ja katsomme, minkälaisia lukuja saamme hakusanalle kemisti.

mol.fi

monster.fi

oikotie.fi

Melkoista, mol.fi:ssä on suurin määrä, mutta jos koko Suomessa on vain 7 työpaikkaa kemisteille, niin huonoltahan tuo näyttää. Ja kaiken lisäksi yksi tuloksista on itse asiassa leipurin työ, jossa työpaikan osoite on Kemistintie 1 E, 02150 Espoo. Ja nuo tohtorinkoulutusohjelmat ovatkin vain biokemiaa pääaineenaan opiskelleille, joten vapaiden työpaikkojen lukumäärä onkin oikeastaan vain säälittävät kolme. Huhhuh.

Eipä Bayerin Vesa Jalava ollut väärässä sanoessaan eräässä seminaarissa, että heillä hakijoita kemistin hommiin on pilvin pimein. Parisensataakin hakijaa saattaa olla havittelemassa yhtä paikkaa, mikä on kyllä traagista kuultavaa. 200:sta vain se yksi saa paikan ja jäljelle jää vielä 199 työllistettävää.

Kävinpä kurkkimassa länsinaapurimme meininkeihin, ja arbetsformedlingen.se-sivusto antoi kemist-hakusanalle 100 osumaa. Hieman parempi kuin meillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti