13.11.2015

Tenttipurnausta vielä

Kyllä. Tai no, ei. En päässyt orgaanisen kemian aineopintojen välikokeesta läpi, mikä oli ihan odotettavaa. Eipä päässyt moni muukaan: kurssilla on osallistujia 113 henkilöä, joista vain 28 pääsi läpi. Läpi pääsi siis vain joka neljäs, kun taas viime vuonna kokeen läpäisi yli puolet. Nyt on opettaja vaihtunut yliopisto-opettajasta professoriksi vain tämän vuoden ajaksi, joten meidän vuosiluokka osui erittäin huonoon saumaan. Joko opiskelija-aines on huonontunut tässä vuoden varrella aivan dramaattisesti, tai sitten vika on jossain muualla.

Tentti oli äärimmäisen huono. Siinä kysyttiin asioita, joita ei oltu harjoiteltu demoissa, ja kaiken kruunasi se, että nippelitiedon osaamisella sai pisteitä. Kun luet tenttiin, yrität opetella ne pääasiat ja sen punaisen langan sieltä, mutta tässä sillä ei ollut mitään väliä, vaan piti tietää jokin yksittäinen ja harvinainen (ja käytännön käytöstä poistunut) reaktio niistä 93:sta eri synteesireitistä.

No, menen isoon tenttiin kokeilemaan onneani.

Lohdutukseksi muiden tenttien tulokset tulivat, ja olin niihin melko tyytyväinen:
- spektroskopian perusteet: 4
- astrobiologian peruskurssi: 2
- lineaarialgebran 1. välikoe: 10/16 p
- kiinan alkeiden sanakoe: 19,5/22 p

Kyllä se tästä taas! Kuukauden päästä on tenttiviikko jälleen ohi, katsotaan sitten minkälaista numeroa sieltä pukkaa tälle puolivuotiselle noista kahden periodin kursseista: ruotsi, kiina, lineaarialgebra, aineopintojen harjoitustyöt I ja orgaaninen kemia ao.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti